Haberler

Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Avrupa Yolcusu

Çukurova Elektrik Personeli (ÇEP) Ticaret Meslek Lisesi ve Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi Fransa'ya gidiyor.

Çukurova Elektrik Personeli (ÇEP) Ticaret Meslek Lisesi ve Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi Fransa'ya gidiyor. Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapmasında Kobilerin Ticari Açıdan Teknolojik ve Kurumsal Yapılarının AB Standartlarında Geliştirilmesine Yönelik Yenilikçi Eğitim Teknolojilerinin Eğitim Boyutu adlı projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edilmesiyle birlikte iki ortak okuldan toplam 24 öğrenci, 4 öğretmenin refakatinde Nisan-Mayıs aylarında Fransa'ya gidecek.

Çukurova Elektrik Personeli (ÇEP) Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Uğur Özen, proje kapsamında öğrencilerin Avrupa'daki işletmelerin ticari yapılarını inceleyerek, değerlendirme fırsatı bulacağını söyledi. Projenin önemine değinen Okul Müdürü Özen, "Çok önemli bir projeyle öğrencilerimizin AB ülkelerindeki ticari oluşumu ve gelişen topluma olan katkılarını yakından görmeleri için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Ömer Gök ise, öğrencilerin hem yurt dışına çıkarak önemli bir deneyim kazanacaklarını belirtti.

Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapmasında 2011 teklif çağrısı döneminde 2550 proje teklifi başvurusu yapıldığı ve uygunluk kontrolleri sonucu 2080 projenin değerlendirmeye alındığı belirtildi. Bağımsız dış uzmanlar tarafından içerik değerlendirmeleri sonucunda yeter puan alan projeler içinden faaliyet için ayrılmış olan bütçeler doğrultusunda, proje nihai puanlaması dikkate alındığı ve 268 projenin desteklenmesinin uygun görüldüğü ifade edilirken, 257 projenin de yedek listeye alındığı açıklandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Fransa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title