Haberler

Tarihi Cezaevi Kiralanacak

Hikmet Tosun, Tarihi Sinop Cezaevinin Çocuk Cezaevi Kısmının Turizm-Kültür ve Alışveriş Merkezi Yapılmak Üzere 49 Yıllığına Kiralanması İçin İhaleye Çıkartılacağını Söyledi.

SİNOP Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, tarihi Sinop cezaevinin çocuk cezaevi kısmının Turizm-Kültür ve Alışveriş Merkezi yapılmak üzere 49 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkartılacağını söyledi. Tosun, çocuk cezaevinin restorasyon ve açık kapalı alan düzenleme maliyetinin 4 milyon 834 bin 354 lira olduğunu belirtti.Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, Tarihi Sinop Cezaevi'nin 5 bin 699 metrekare alana sahip çocuk cezaevi kısmının 49 yıllığına kiralanması ihalesinin 11 Nisan'da yapılacağını söyledi. Restore edilecek çocuk cezaevinin Turizm-Kültür ve Alışveriş Merkezi adı altında özelleştirileceğini belirten Tosun, '1939 yılında yapılan çocuk cezaevinde yapılacak ihale sonrasında kiralanmasının ardından mevcut binalar turizme uygun şekilde alışveriş merkezi ve butik otel olarak kullanılabilecek.

Bakanlığımız yatırım işletmeleri genel müdürlüğünce 11 Nisan'da ihaleye çıkartılacaktır. Tamamen turizm amaçlı olacak şekilde proje geliştirecekler arasında bir ihale olacakö diye konuştu. Tarihi cezaevinin Turizm-Kültür ve Alışveriş Merkezi adı altında "Özel Konaklama Tesisi" olacağı ve toplam maliyetinin 4 milyon 835 TL'ye olduğu açıklandı. Cezaevinin bulunduğu alan 1241 yılında Sinop'u ziyaret eden Selçuklu Hükümdarı İzzettin Keykavus tarafından şehrin alınması anısına yaptırılan ve ana kalenin kuzeyden güneye inen dik bir surla kesilmesiyle meydana getirilmiştir. Sinop adıyla özdeşleşen Tarihi Sinop Cezaevi'nde, Aldırma Gönül şarkısını yazan Sebahattin Ali, Refik Halit Karay, Mustafa Suphi gibi ünlüler kalmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title