Haberler

"Tarihe Edebiyatın Penceresinden Bakmak" Söyleşisi

Serdivan Belediyesi Kültür Müdürlüğünce "Tarihi Edebiyatın Penceresinden Bakmak" Söyleşisi gerçekleştirildi.

Serdivan Belediyesi Kültür Müdürlüğünce "Tarihi Edebiyatın Penceresinden Bakmak" Söyleşisi gerçekleştirildi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen söyleşide konuşan yazar ve şair Ahmet Ümit, edebiyat ile tarihin ayrılmaz bütün olduğunu, ikisinin farklı kaynaklardan beslendiğini söyledi.

Ümit, edebiyatın belirsizlikler üzerine ilerlediğini, kesin yargılardan kaçındığını belirterek, "Edebiyat, sizi anlatılanın içindeki karakterle özdeşleştirir, ortak yanlarınızı çıkartır ve bir süre sonra 'bu hikaye tam beni anlatıyor' dediğinizi duyarsınız. Tarihin sınırları daha keskindir. Onu yoğuramazsınız" diye konuştu.

Yazarlığı seçmesinde annesinin katkısının büyük olduğunu anlatan Ümit, "Annem terziydi ve evimize iş öğrenmek için çok sayıda öğrenci gelirdi. Annem onlara hikaye anlatırdı. Ben de bu kaynaktan beslendim. Bu sebeple 'yazarlığımın tohumlarını annem attı' diyebilirim. Onun için siz de okuyun, çok okuyun ufkunuzu açın sonrası zaten kendiliğinden gelir ve bir süre sonra yazma isteği duyacaksınız' ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Serdivan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title