Haberler

Sur'un 'Işıldayan Yüzü' Bilgiyi Yaşayarak Öğreniyor

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki İskender Paşa İlkokulu öğrencileri bilgiyi yaşayarak öğreniyor.

İskender Paşa İlkokulu eğitim öğretim alanındaki hızlı değişimlerine yeni bir çalışma daha ekleyen Okul Müdür Mustafa Bozkuş, okuldaki tüm sınıflarına projeksiyon Notebook alarak çocukların bilgiyi yaşayarak öğrenmelerine imkan sağlamıştır. Öğrencilerinin her türlü imkândan yoksun olduklarını ve onlar için elinden geleni yaptığını belirten İskender Paşa İlkokulu Müdürü Mustafa Bozkuş, "Sur içinde yaşayan öğrencilerin her türlü imkandan yoksun olduklarını biliyorum ve bunun için de öğrencilerimin eğitim öğretimdeki başarılarını artırmak için görsel eğitime önem veriyorum" dedi.

Son zamanlarda Sur İlçesinde yaşanan olayların da etkisiyle çocukların psikolojilerinin de kötü olduğunu ve bu olumsuzlukları asgariye çekmek ve de çocukların yaparak, yaşayarak ve eğlenerek bilgilerini kalıcı hale getirmek için tüm sınıfları görsel eğitime geçirdiklerini söyledi. Mustafa Bozkuş öğrenci ve öğretmenlerin artık dersleri eğlenerek ve neşe içerisinde işlediklerini, öğrencilerin yüzlerinde tebessümü gördükçe çok mutlu olduğunu belirterek daha güzel işlere imza atacağını belirtti.

Mustafa Bozkuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Bir Çin Atasözünde denilir ki; duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam yorumlarım'' Eğer yalnızca anlatılırsa 3 gün sonrası için sağlanılan kalıcılık yüzde 10 Yalnızca gösterirseniz yüzde 20 Göstermeyle anlatma bir arada gerçekleşirse yüzde 70 olduğu kanıtlanmıştır. Bizim asıl problemlerimizden bir tanesi dinlediğimiz konularla ilgili hayal gücümüzü kullanamayışımızdan kaynaklanmaktadır. Eğer anlatılan konular deneylerle süslenirse hayal gücümüz gelişir, konularla ilgili bağlantıları daha kolay kurarız. Bu da zincir oluşturarak öğrenmeyi gerçekleştirdiğinden hem daha kalıcı bir öğrenme olur, hem de daha sonra öğrenilecek konuların kolay algılanmasını sağlar. Dünyanın neresinde olursa olsun ya da hangi konuda verilirse verilsin eğitimin temel amacı kalıcı olmaktır, bu sebeple verilen eğitimi kalıcı kılmak adına belli başlı pek çok uygulama yapılmaktadır. Hangi konuda olursa olsun, gören göz unutmaz. Duyu organlarımızdan en çok kullandığımız organımız gözdür. Öğretim, öğrenmenin gerçekleşmesi ve bireyde istenen davranışların gelişmesi için uygulanan süreçlerin tümüdür. Öğrencide istendik davranışların geliştirilmesi için görsel ve işitsel yöntemlerin birlikte kullanılması gerekir. Bu faaliyete aynı zamanda gösteri yöntemi de denir. Herhangi bir konun gösteriminin materyali olduğu ve bunun nasıl yapılacağı öğrencilerin önünde gösterilmek suretiyle öğretilmesi esasına dayanır. Fizikî, beşerî ve ekonomik coğrafya olayları ile ilgili kavramları öğretme bu yöntem sayesinde gerçekleşir. Bu faaliyet ise araç ve gereç yardımıyla sağlanır. Konulardaki haritalar, şekiller, fotoğraflar, tablolar öğretimde öğrenmeyi araç ve gereç yardımıyla anlaşılır. Yıllar önce imkanlar yoktu, şuan çok büyük imkanlara sahibiz bu nedenle başarı oranı daha fazla, bunlarda bizi sevindiriyor"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title