Haberler

Soma'daki Maden Faciası

AK Parti Adıyaman Milletvekili Fırat: "Başbakanımız Soma'ya gittiğinde iş riskine değinmiştir.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve meclis üyelerini ziyaret etti.

Gölbaşı Belediyesi Meclis Salonu'nda vatandaşlara seslenen Fırat, son yaşanan Soma maden faciasında direk olarak hükümeti hedef alarak başbakanın istifasını isteyen çevrelerin, başbakanın söylemiş olduğu sözleri çarpıttıklarını iddia etti.

Madencilik sektörünün riski en büyük olan sektörlerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Fırat, şunları kaydetti:

"Başbakanımız Soma'ya gittiğinde iş riskine değinmiştir. Madencilik sektörü riski en büyük olan sektörlerden birisidir. Ülkemizde demek ki hala o seviyede değiliz. Başbakanın iş riskine temas etmesinden dolayı, bunu abartıp başbakanın bu işi hafif gördüğü, insanların acılarını görmezlikten geldiği yönünden anlamak doğruyla yanlışla bağdaşamaz. Yani örnek vermek gerekirse burada bir bina yıkıldığında sorumlu olarak önce kime sorulur. Bina sahibine; gerekli güvenlik önlemlerini aldı mı? Sonra ise belediyeye sorarlar bu binanın ruhsatı var mı diye. Bu tür yaygaraları koparanlar Soma dışında yaşayan Soma'ya gitmemiş insanlardır. Bunların amacı hükümetimizi, insanlarımızın acı günlerinden faydalanarak yıpratmaktır."

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise yaptığı konuşmada, ilçenin 30 Mart seçimlerinden önce büyük bir sel felaketi yaşadığını belirterek, ilçedeki sel felaketinden sonra lçeyi temizlediklerini ve bu dönemde de kendilerine verdikleri destekten dolayı parti yöneticilerine teşekkür etti.

Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı H.İbrahim Fırat, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, AK Parti ilçe Başkanı Nizami Yancar, İl Genel meclis Üyesi Emrullah Kara, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Ak Parti il Başkanı İbrahim Halil Fırat da bu elim olayda vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diledi. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Salih Fırat Adıyaman Ak Parti Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title