Haberler

Şehzadeli Öğrencilerde Uluslararası Dil Sınavı Heyecanı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji Okul Genelinde Gerçekleştirdiği Slep (Secondary Level English Proficiency) Testi ile Öğrencilerinin Avrupa Ülkelerindeki Denk Okullara Kolayca Girebilmeleri ve Herhangi Başka Bir Dil Sınavına Gerek Kalmadan Eğitimlerine Devam Etmeleri İçin Gerekli Olan Adımları Atmaya Devam Ediyor.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji okul genelinde gerçekleştirdiği SLEP (Secondary Level English Proficiency) testi ile öğrencilerinin Avrupa ülkelerindeki denk okullara kolayca girebilmeleri ve herhangi başka bir dil sınavına gerek kalmadan eğitimlerine devam etmeleri için gerekli olan adımları atmaya devam ediyor.

SLEP sınavından sonra öğrencilerle mülakat yapacak ve akademik düzeyde eğitim alabilecekleri yabancı kolej ya da üniversiteler konusunda önerilerde bulunacak olan sınav ekibi çalışmalarını bitirdi. Özel Şehzade Mehmet Koleji öğrencileri, okullarından mezun olduktan sonra alacakları resmi lise diplomalarının yanında bir de Dil Pasaportu'na sahip olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Okuldan yapılan açıklamada, “Lise sınıfları boyunca dil üzerine yaptıkları bütün çalışmaları, girdikleri yabancı dil sınavlarını kayıt altına alan ve böylelikle yabancı dil portfolyolarını tamamlayan öğrenciler Dil Pasaportu almaya hak kazanmaktalar. Öğrencinin öğrendiği dil kaç tane olursa olsun o dilleri öğrenirken elde ettiği bütün sınav sonuçları, tavsiye mektupları, bitirme sınavları ve hazırladığı bütün ödev ve çalışmaların portfolyo dosyasında yer alması gerekmekte ve bu dosyanın tamamlanması ömür boyu sürmektedir. Avrupa Birliği yabancı dil değerlendirme kriterlerine uygun olarak öğrencilere verilecek olan sertifikada not olmayacak, ama seviyeler A1, A2, B1, B2, C1, C2 gibi azdan mükemmele doğru artan bir seviyede grafik düzeyinde dikkate alınacaktır. Dil seviyesi; sadece ülkemizde yapıldığı gibi test sonucu olarak değil dinleme, konuşma, yazma ve anlama seviyelerinde ele alınarak sonuç belgesi verilecektir.” denildi.

Manisa'ya kazandırdığı ulusal ve uluslararası başarılarla dikkat çeken okul, yaptığı yabancı dile yönelik çalışmalarla da Manisa insanının memnuniyetini kazanmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği Okul Ortaklıkları ve Gençlik Projeleri kapsamında gelecek konuklarını da misafir edecek olan Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji, yoğun akademik takvimine sosyal aktiviteleri de sığdırmayı başarmış görünüyor.

(ÖA) 24.04.2008 14:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title