Haberler

Şehzade Mehmet, Cambrıdge Üniversitesi İşbirliği

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, İngilizce Eğitiminde Cambridge Üniversitesi ile İşbirliği Yaparak Bir İlke Daha İmza Attı.

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, İngilizce eğitiminde Cambridge Üniversitesi ile işbirliği yaparak bir ilke daha imza attı.

İngilizce, dünya dili olma yolunda hızla ilerlerken okullar da birbirinden farklı yöntemlerle öğrencilere İngilizce'yi en iyi şekilde öğretmeye çalışıyor. Dünya genelinde öğrencilerin İngilizce seviyelerini ölçmede Cambridge Sınavı bir ölçü kabul edilirken, Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu da bu çerçevede, Cambridge Üniversitesi ile iş birliği yaparak öğrencilerine Cambridge Dil Sınavını uyguladı. Üniversiteden gelen dil uzmanları tarafından uygulanan sınavda konuşmadan gramere, dinlemeden diyaloglara kadar farklı kategoriler yer aldı. Öğrencilerin, Cambridge Üniversitesi'nden gelen dil uzmanlarıyla olan diyalogları alkış toplarken sınava alınan tüm öğrencilerin başarılı olması İngilizce öğretmenlerini ve öğrenci velilerini mutlu etti. Dünya genelinde geçerliliği olan sınav sonrasında öğrencilere dil seviyelerini gösteren bir sertifika verildi.

Geçmiş yıllarda turistik yörelere gezi düzenlemenin yanında okula yabancı konukları okula davet ederek pratik yapmalarını sağlayan okul, bu yıl da öğrencileri için Kanada'nın Toronto şehrinde yaz okulu düzenleyecek. Kanadalı ailelerin yanında kalacak öğrenciler bir ay boyunca patrik yapma imkanı bulacaklar. İngilizce Zümre Başkanı Ahmet Akagündüz, "İnsanlarımızın dünyaya açılımında en büyük engel olarak İngilizce yetersizliği göze çarpıyor. Biz, yaptığımız uygulamalarla şimdiden öğrencilerimizin önüne dünyayı koyuyoruz," dedi.

(ÖA-Mİ-

(ÖA-Mİ-)

09.06.2007 14:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title