Haberler

Şehzade Mehmet, Aileleri Eğitiyor

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin Aile Kurumunun Sağlamlaşması, Mutlu Ailelerin İyi Nesiller Yetiştirmesine Katkıda Bulunmak Amacıyla, Öğrenci Velilerine Yönelik Başlattığı "Ana - Baba Okulu" Seminerlerinin İkincisi Gerçekleştirildi.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin aile kurumunun sağlamlaşması, mutlu ailelerin iyi nesiller yetiştirmesine katkıda bulunmak amacıyla, öğrenci velilerine yönelik başlattığı "Ana - Baba Okulu" seminerlerinin ikincisi gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek ve katkılarıyla ilki 19 Ekim 2007 tarihinde düzenlenen ve Özel Şehzade Mehmet Koleji velilerinin katıldığı seminerlerin ikincisi Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlendi. Halka açık olan seminerlerin ikincisine aileler büyük ilgi gösterdi. Geçen haftaya nazaran katılım 130 kişiden 520'e yükseldi.

Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni İlker Güngör'ün açılışını yaptığı seminerde, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde görevli ergen ve çocuk psikiyatristi İsmail Yavaş ve NLP Uzmanı Uğur Gül, ruh sağlığı konu başlığı altında katılımcılara bilgiler verdi. Sinevizyon eşliğinde, öykü anlatımı ve müzik destekli seminerde, katılımcılar sorularıyla da uzmanlardan bilgi almaya çalıştı.

Toplam 5 hafta sürecek olan seminerlerde "Aile İçi iletişim Nasıl Olmalı?, Öğrencilerin Başarısı Önündeki Engelleri Nasıl Kaldırırız?, Ergenlik Döneminde Gençleri Anlama ve Problemlerini Çözme" konularında bilgiler verilecek.

Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara, bu tür seminerlerin öğrencilerin başarısını artırma adına çok faydalı olduğunu ifade ederek, vatandaşların ikinci seminere gösterdiği ilgiden de mutlu olduklarını söyledi.

Ücretsiz verilen seminerler sonunda tüm katılımcılara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmış bir katılım belgesi verilecek.

(ÖA)

04.11.2007 01:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title