Haberler

"Seed Forum", Türk ve Norveçli Firmaları Yatırımcılarla Buluşturdu

Kar amacı gütmeyen uluslararası organizasyon "Seed Forum", Türk ve Norveçli teknoloji firmalarını yatırımcılarla buluşturdu.

Kar amacı gütmeyen uluslararası organizasyon "Seed Forum", Türk ve Norveçli teknoloji firmalarını yatırımcılarla buluşturdu.

Sheraton Otel'de gerçekleşen etkinlikte, elemeler sonrasında seçilmiş firmalar, Türk ve Norveçli yatırımcılardan sermaye çekebilmek amacıyla şirketlerini ve teknoloji alanındaki çalışmalarını tanıttı.

ODTÜ Teknokent ve Ankara Kalkınma Ajansının da işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkan Vekili Fatih Bilal Yülek, kurum olarak sanayi, üniversite ve akademisyenlere destek verdiklerini söyledi.

Yülek, Türkiye'de birçok firmanın işlerinin bir aşamasında kurumlarından destek gördüğünü ifade ederek, amaçlarının şirketlerin daha inovatif yapıya kavuşmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Şirketlerin inovasyonun tüm aşamalarında desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Yülek, yatırımcıları, teknolojik ve inovatif firmalara desteklemeye yöneltmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisinde koordinatör olarak görev yapan Muhammed Ali Oflaz da başkentte, teknoloji ve katma değeri yüksek sektörlerin desteklenmesi için çalıştıklarını söyledi.

Ankara'da 5 milyon nüfus, 23 üniversite, 240 binden fazla öğrenci, 7000'den fazla profesyonel çalışana sahip 5 aktif teknokent, 7 aktif organize sanayi bölgesi olduğunu anımsatan Oflaz, "Ankara'nın güçlü bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bilişim, elektronik, sağlık teknolojileri, savunma ve havacılık, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri gibi teknoloji yoğun alanlar başta olmak üzere yoğunlaşmış olan sektörlerde girişimciliğin artmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ajanslarının çeşitli mekanizmalarla girişimcileri desteklemeye yönelik çalışmalar yürüttüğünü de belirten Oflaz, "Bölgemizdeki girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, genç arkadaşlarımızın, üniversitelerimizden yeni mezun olan kardeşlerimizi yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmeye ve bunları ticari girişimlere dönüştürmeye motive etmeye çalışmaktayız" dedi.

Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonja'nın Türkiye ziyareti kapsamında düzenlenen etkinlik, teknoloji firmalarının tanıtım çalışmalarıyla sona erdi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Sheraton Otel Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title