Haberler

Sanko İlköğretim Okulları Tasarımını En İyi Sunan Okul Oldu

Gaziantep Özel Sanko İlköğretim Okulu Lego-Robot Kulübü öğrencileri, "Gıda Güvenliği" temalı Türkiye First Lego Ligi tarafından düzenlenen Lego yarışmasında en iyi sunum ödülü almaya hak kazandı.

Gaziantep Özel Sanko İlköğretim Okulu Lego-Robot Kulübü öğrencileri, "Gıda Güvenliği" temalı Türkiye First Lego Ligi tarafından düzenlenen Lego yarışmasında en iyi sunum ödülü almaya hak kazandı.

Yarışmada Özel Sanko Okulları'nı öğretmenleri Harun Bayseçkin ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde, Ziya Kayalı, Bora Çarpınlıoğlu, Mehmet Demir, Gülfem Adıyaman, Eralp Çolak, Eftelya Bayseçkin, İbrahim Bartık ve Alican Ekşi temsil etti.

9-16 yaş arası öğrencilerin bilim ve teknolojiye ilgi ve meraklarını uyandırmak ve onlara anlamlı yaşam becerileri kazandırmak için tasarlanmış uluslararası bir program olan First Lego Ligi'nin gerçekleştirdiği yarışma kapsamında öğrenciler, Lego materyallerini kullanarak bilgisayar aracılığıyla tasarladıkları "Güvenli Etiket" adlı projelerini hazırladı.

ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Türkiye genelinden 84 okulun katılımıyla düzenlenen yarışmada, Özel Sanko İlköğretim Okulu öğrencileri, projelerinde süt kutularının üstüne yapıştırılan güvenli etiketlerle uygun saklama koşullarının dışına çıkıldığında etiketin rengini değiştirmeyi sağladı.

Böylece son kullanma tarihi geçmeden de bozulabilecek gıdalar için önlem almanın önemini vurgulayan öğrenciler, kullandıkları sunum teknikleriyle de en iyi etkiyi yarattı. Özel Sanko İlköğretim Okulu, geçen yıl yapılan Lego Ligi-nin bilim ve beden temalı yarışmasında da en iyi tasarım ödülü almıştı.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, yaptığı açıklamada, takım halinde çalışan öğrencilerinin tasarladıkları ürünü başarılı bir şekilde ortaya çıkarmanın yanı sıra, bu çalışmayı doğru ve akıcı bir şekilde anlatarak gerçekleştirdikleri sunumla en iyi olmayı başardıklarını belirtti.

Uyguladıkları eğitim metotlarının öğrencilerde pozitif kazanım ve sonuçlarını görmenin kendilerini de motive ettiğini ifade eden Köylüoğlu, şunları kaydetti:

"Eğitimdeki yeni yaklaşımlara göre teknolojiyi de içine alan uygulamalar yapıyoruz. Düşünen, tasarlayan ve üreten gençler yetiştiriyoruz."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

gaziantep türkiye sanko lego Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title