Haberler

Samsun'dan 850 hacı adayı kutsal topraklara gidiyor

Güncelleme:

Samsun'dan, 2024 yılı hac organizasyonu çerçevesinde bu yıl 850 hacı adayı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek. Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, kafilelerin hareket tarihleri ve hazırlık kursları hakkında bilgi verdi.

Samsun'dan, 2024 yılı hac organizasyonu çerçevesinde bu yıl 850 hacı adayı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek.

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır yaptığı açıklamada, "Bu sene Samsun'dan 6 kafile olarak toplam 850 hacı adayını hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara yolcu edeceğiz. Her kafilemizde 1 kafile başkanı, kişi sayısına göre 3-5 arası din görevlisi ve 1 kadın irşat görevlisi hacı adaylarımıza yolculukları süresince eşlik ederek rehberlik yapacak" dedi.

İlk kafile 16 Mayıs'ta

Hac yolculuğunun meşakkatli bir yolculuk olduğuna dikkat çeken Çakır, "Hacı adayı daha gitmek için başvurduğu günden kurada çıkacağı güne ve sonrasında da ibadetini tamamlayıp döneceği zamana kadar bir sabır imtihanı ve aynı zamanda da hac yolculuğunun heyecanı ve coşkusuyla karşı karşıya kalıyor. Bu süreçte bizler müftülükler olarak hacı adaylarımıza merkez teşkilatımızdan taşra teşkilatında bizlere kadar uzanan bir planlama ve programla rehberlik etmeye özen gösteriyoruz. Bu sene de 850 hacı adayımıza 2 gün süren oturumlarla hac hazırlık kursları düzenledik. Tüm resmi işlemlerinin eksiksiz tamamlanması noktasında hac ve umre büromuzla birlikte elimizden gelen gayreti sarf ettik. Nihayet tüm hacı adaylarımız artık kutsal topraklara gitmek üzere hazır bekliyor. Tüm kafilelerimiz 16-21 Mayıs aralığında hareket edecek olup, ilk kafilemizi 16 Mayıs Perşembe günü inşallah dualarla uğurlayacağız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Hac Yerel Dünya Güncel Haberler

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

İstanbul'da korkunç saldırı! Aracına çok sayıda mermi isabet eden öğretmen hayatını kaybetti

İstanbul'da korkunç saldırı! Aracına çok sayıda mermi isabet eden öğretmen hayatını kaybetti

Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

Bakmadan Geçme

Bakırköy Belediyesi hangi parti? Bakırköy Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? 2024 Bakırköy yerel seçim sonuçları! FB KONGRESİ NE ZAMAN? Fenerbahçe Başkanlık seçimi hangi gün? SÜPER LİG YENİ SEZON NE ZAMAN? #9917 2024 2025 Süper Lig ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 7 Haziran Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? 6 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bakırköy Belediye Başkanı'nın vaadi ne? Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu'nun tepki çeken vaadi ne oldu? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 6 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'yi ne zaman ziyaret edecek? Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman görüşecek? İzmir'de bugün yağmur var mı? 6 Haziran İzmir'de yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? 7 Haziran hangi burç? 7 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl deprem büyüklüğü ne kadar, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli son dakika deprem verileri! POMEM sonuçları açıklandı mı? 31. Dönem POMEM mülakat sınav yerleri belli oldu mu? ÖSYM sınav yeri öğrenme nasıl yapılır? ÖSYM sınav yeri nereden, hangi siteden öğrenilir? Kurban Bayramında bankalar tatil mi 2024? Bayramda bankalar açık mı, kapalı mı olacak? İstanbul'da ormana girişler yasaklandı mı? Ormana giriş neden yasak, ne oldu?
Müge Anlı'da mide bulandıran cinayet itirafı: Halamla babaannem bir adamı öldürüp kıyma makinasında çekti

Müge Anlı'da mide bulandıran cinayet itirafı: Halamla babaannem bir adamı öldürüp kıyma makinasında çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title