Haberler

Rus Milletvekillerinden Atso'ya Ziyaret

Rusya Federasyonu Krasnodar Bölgesi Yasama Meclisi Milletvekilerinden Oluşan 5 Kişilik Heyet, Türkiye'nin Tarım Alanındaki Tecrübesini Yerinde İncelemek ve Görüşmelerde Bulunmak Amacıyla Antalya'ya Geldi.

Rusya Federasyonu Krasnodar Bölgesi Yasama Meclisi milletvekilerinden oluşan 5 kişilik heyet, Türkiye'nin tarım alanındaki tecrübesini yerinde incelemek ve görüşmelerde bulunmak amacıyla Antalya'ya geldi.

İvan Petrenko başkanlığındaki heyet, Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Turgut Gür ve Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mirjalol Husanov ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Özgen, iki ülke arasında ekonomik ve sosyal bağların her geçen gün güçlendiğini belirtti. Son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını vurgulayan Özgen, "Ticaret hacmimiz 20 milyar dolara doğru gitmektedir. Türkiye'nin Rusya Federasyonundaki müteahhitlik firmalarının üstlendikleri projelerin tutarı da 15 milyar dolara ulaşmaktadır. Rusya'dan iş adamlarının ülkemizdeki yatırımları da yarım milyar dolardır. Bunun giderek artacağını umuyoruz" diye konuştu. Ticari ilişkilerde, vize işlemleri, gümrük bürokrasisi, yüksek gümrük vergisi oranları, Türk araçlarına uygulanan geçiş belgesi, sınırları ve referans fiyat uygulaması gibi sorunlar bulunduğunu kaydeden Özgen şunları söyledi: "Bu sorunlar, kısa sürede çözülmelidir. Rusya Federasyonu, Antalya için özel bir öneme sahiptir. Antalya'ya turist olarak gelen yaklaşık 6 milyon yabancı konuğun yüzde 21'i Rusya Federasyonu'ndan gelmektedir. Turizm yalnızca ticari bir konu değildir. Turizm bir barış ve dostluk köprüsüdür. Nitekim turizm Antalya ve Rusya arasında sağlam bir dostluk bağı kurmuştur. Rusya ile kültürel ilişkilerimiz de giderek artmaktadır"

Antalyalı işadamlarının Rusya'ya açıldıklarını ifade eden Özgen, "Rusya'da yatırım yapmaya başlamışlardır. Rusya'ya meyve ve sebze ihracatımız da bizim için önemlidir. Rusya Federasyonu ile ilişkilerde öncü olmayı arzu ediyoruz. Bu güne kadar Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu işbirliği ile Türk-Rus İş Konseylerinin büyük çoğunluğu Antalya'da yapılmıştır. Odamız birçok delegasyona ev sahipliği yapmıştır. Antalya'dan ve Rusya'dan iş adamlarını bir araya getirmek, ortak yatırımları desteklemek için çaba harcıyoruz. Bu konuda her tür işbirliğine hazırız. Bu ziyaretler bu yönde ilerlememizi sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

İvan Petrenko ise Krasnodar'ın Rusya'nın en zengin tarım bölgesi olduğunu belirterek, "Rusya'da Antalya denince tatil ve güneş akla geliyor. Ama biz tarım sektörünün de çok gelişmiş olduğunu biliyoruz. Rusya'da ekonomik ve sosyal şartlar değiştiği için tarım alanlarının ve küçük çiftliklerin sayısı her geçen gün hızla artıyor. Özelikle yaş sebze ve meyve konusunda Antalya'nın tecrübelerinde yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ATSO Başkanı Kemal Özgen, göreve yeni atanan Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mirjalol Husanov ile heyet başkanı Rus Milletvekili İvan Petrenko'ya ziyaretin anısına seramik bir tabak hediye etti.

(SY-CE)

25.04.2007 14:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title