Haberler

Pursaklar İftar Sofrasını Paylaştı

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında iftarlıklarını evden getiren vatandaş yemeğini komşusu ile paylaştı.

Pursaklar Belediyesi'nin düzenlediği iftar programında iftarlıklarını evden getiren vatandaş yemeğini komşusu ile paylaştı. Belediye ise programa katılanlara çorba ikram etti.

Ramazan etkinliklerinin yapıldığı Şehit Salim Akgül Parkı'nda İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'nun sohbeti ile başlayan program yer sofrasında iftar açılması ile devam etti. Yüzlerce kişinin toplandığı parkta sahabeden kesitler sunan Ömer Döngeloğlu, Hz. Muhammed'in (sav) hayatını, oruç ibadetini anlattı. Hz. Peygamber'in insanlara yaklaşımı, paylaşma, yardımlaşma konularında örnekler veren Döngeloğlu, "Pursaklar'daki manzara Sultanahmet Meydanını aratmıyor. Burada bir komşuluk var, paylaşma var. Allah değerli ağabeyim Selçuk Başkanımdan razı olsun" dedi.

Ömer Döngeloğlu'nun sohbetini dinleyen ve hemşerileri ile birlikte iftar yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de yaptığı konuşmada amaçlarının komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve paylaşmayı sağlamak olduğunu belirtti. Çetin "Bu yer sofrasında amaç herkesin kendi iftarlıklarını komşusu ile paylaşması ve bu vesileyle komşuluk ilişkilerini geliştirmesidir" dedi. Komşuluk ilişkilerinin önemini "Cebrail bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki Allah Teala komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim" hadisi ile açıklayan Çetin, hemşerileriyle birlikte iftar yaptı. İftar programının ardından belediyenin Ramazan etkinlikleri Şehit Salim Akgül Parkı'ndaki yarı açık amfi tiyatroda devam etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi Ömer Döngeloğlu Selçuk Çetin Güncel Haberler

title