Haberler

Osmangazi'de Yıkımlar Sürüyor

Bursa'nın En Büyük Merkez İlçesi Osmangazi'de Belediye Ekipleri, Halen Kaba İnşaat Halindeki Kaçak Kat ve Yeni Binaları Polis Nezaretinde Yıktı.

Bursa'nın en büyük merkez ilçesi Osmangazi'de belediye ekipleri, halen kaba inşaat halindeki kaçak kat ve yeni binaları polis nezaretinde yıktı.

Kanun gereği yıkım yapmak mecburiyetinde olduklarını belirten ekipler, ruhsatsız inşaat yapılmaması için yapılan ikazlara rağmen vatandaşların genel seçim öncesi denetimlerin gevşeyeceğini düşünerek kaçak inşaat yapımına hız verdiklerini belirttiler. Kaçak bina sahiplerinin yargılanacaklarını belirten belediye yetkilileri, "Vatandaşlar, ısrarla çok pratikleşmesine rağmen ruhsat alımından imtina ediyorlar. Ağır ceza mahkemelerinde yargılanıp hüküm giyiyorlar. Ancak yine de kaçak yapı inşası devam ediyor. Yıkımları milli ekonominin daha az zarar görmesi için kaba inşaat seviyesinde yapmaya çalışıyoruz. Ancak binalar birkaç gün içinde bitirildiğinden bazen sıvasının yapılmasına bile yetişemiyoruz. Kaçak yapılara beton döken mikserlere el konulması gibi yeni cezai müeyyidelerin getirilmesi ile kaçak yapılaşmanın daha azalacağını düşünüyoruz" dediler.

Milyarlarca lira masraf ederek yaptıkları inşaatların zarar görmesinden rahatsız olan vatandaşlar, henüz yapım aşamasındaki binalara yapılan müdahalelere tepki gösterdiler. Bazı vatandaşlar yıkılan binalarının ardından boşa giden paraları için gözyaşı dökerken, bazı vatandaşların da yıkım işlemi yapılan binalarda kısa süre sonra yeniden tadilat yaparak inşaata devam etmeleri dikkat çekti. Belediye ekipleri ise göstermelik yıkımlarda sadece duvarlardaki tuğlaların kırıldığı iddialarını boşa çıkartmak içni kolonları da yıktı.

Hamitler Mahallesi'nde Hande, Hafize, Hekimhan, Yalı, Hacıpehlivan, Fidan, Hirfanlı ve Emsal sokaklardaki toplam 10 bina yıkıldı.

(İRF-MŞ)

31.05.2007 15:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title