Haberler

Ne Bağ Ne Bahçe Ne De Hububat Kaldı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde geçtiğimiz hafta etkili olan dolu yağışı ne bağ ne bahçe ne de hububat ekili alanları bıraktı.

Geçen hafta başında etkili olan dolu, özellikle üzüm bağlarının çok büyük gelir sağladığı Kuyu köyü ve çevresi ile hububat ekili alanların büyük boyutta olduğu Kayagediği, Bintaş, Alakoç, Gözerek, Toplu, Yiğitler mahallelerinde milyonlarca liralık zarara neden oldu.

Dolunun, özellikle tarlalarda hasat edilmeyi bekleyen buğday, arpa, mercimek ve nohutu vurduğunu belirten Kayagediği Mahalle Muhtarı Mehmet Yüksel ve Alakoç Mahalle Muhtarı Mehmet Karakoyun, şunları söyledi:

"Dolu ne bağ ne bahçe ne de hububat ekili alan bıraktı. Ağaçlarda meyve bırakmadı, bağlarda üzüm teğetlerinde milyonlarca liralık zarar verdi. Manzara korkunç. Tarla ve bahçelerdeki hasarın tarifi mümkün değil. Ekili alanlar tamamen yerle bir olmuş durumda. Durum çok vahim."

Hasar Tespiti Süratle Yapılsın

Hasar tespitinin süratle yapılıp sonuçlandırılmasını istediklerini, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurduklarını bildiren Muhtarlar Yüksel ve Karakoyun bu konuda da, şöyle konuştu;

"Bu üreticilerimizin bankalara borçları var. Bu borçların şu durumda ödenmesi mümkün değil. Biz devletimizden, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan çiftçilerimize destek olunmasını istiyoruz. Borçlar ertelenecektir belki ama bu yetmiyor. Bu çiftçilerimize en azından masraflarının karşılanması şeklinde bir destek verilmesini bekliyoruz. Ayrıca, afetten zarar gören bütün çiftçilerimizin kredileri ertelenmeli."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title