Haberler

Muğla'da "Ballı" Turizm

Dünyadaki çam balı üretiminin önemli bir bölümünün gerçekleştiği Muğla'nın Marmaris ilçesinde, hazırlanan "Marmaris Bal Evi" projesi kapsamında, bölgeye gelen turistler günlük turlarla bal üretimi konusunda bilgilendirilecek.

Dünyadaki çam balı üretiminin önemli bir bölümünün gerçekleştiği Muğla'nın Marmaris ilçesinde, hazırlanan "Marmaris Bal Evi" projesi kapsamında, bölgeye gelen turistler günlük turlarla bal üretimi konusunda bilgilendirilecek.

Marmaris Ticaret Odası'nın öncülüğünde Muğla Üniversitesi, Muğla Arıcılar Birliği ve Osmaniye Köyü Muhtarlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen "Marmaris Bal Evi" projesiyle ilgili Marmaris'teki bir otelde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına destek sağlamak amacıyla hazırladıkları projenin bitmek üzere olduğunu söyledi. Osmaniye köyünde inşa edilen Marmaris Bal Evi binasının son aşamaya geldiğini anlatan Baysal, amaçlarının çam balını markalaştırmak ve bir alternatif turizm hareketi oluşturarak bölgeye katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu da dünyadaki çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 90'ının Muğla bölgesinde yapıldığına işaret ederek, bu üretimin önemli bir kısmının da Marmaris'te gerçekleştiğini söyledi. Turizm ile arıcılık arasında ciddi bir denge kurulması gerektiğine dikkati çeken Işıloğlu, bölge için ikisinin de gerekli olduğunu söyledi.

-Turistler bal üretimi hakkında bilgilendirilecek-

Arı yetiştirme uzmanı Prof.Dr.Muhsin Doğaroğlu, Muğla bölgesinin turizmden faydalanırken, arıcılığı da ihmal etmemesi gerektiğini bildirdi. Arıcılığın turizme hiçbir olumsuz etkisi olmadığını vurgulayan Doğaroğlu, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından başlatılan ıslah çalışmaları sonunda bölgedeki arı ırkının daha uysal hale geleceğini ve böylece arıcılık ile turizmin birarada daha rahat yapılabileceğini anlattı.

Avrupa'daki bir çok insanın tatillerini otelde veya deniz kenarında geçirmek istemediğini ifade eden Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ali İhsan Öztürk de Marmaris Bal Evi projesinin alternatif turizm açısından önemine işaret etti.

Mart ayında tamamlanması hedeflenen proje kapsamında arıcılara eğitimler verileceği ve bölgeye gelen turistlere bal üretimi hakkında bilgiler aktarılacağı belirtildi.

Günlük turlara katılarak bal evine gelen misafirler için "bal avı" düzenleneceği ve arıcı kıyafeti giyen turistlerin kovanlardan çıkartıp kesimini yaptıkları balları daha sonra yiyebileceği ifade edildi.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title