Haberler

Minikler Sahipsiz Hayvanları Ziyaret Etti

Yenimahalle Belediyesi’nin 6 dönüm açık arazi üzerine inşa ettiği ve can dostların konforu için yapılan ’Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi’ ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yenimahalle Belediyesi'nin 6 dönüm açık arazi üzerine inşa ettiği ve can dostların konforu için yapılan 'Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi' ziyaretçilerini ağırlıyor.

Hayat Koleji 3'üncü sınıf öğrencileri öğretmenleri gözetiminde bakımevini ziyaret etti. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gerçekleştirilen gezi programında, yaklaşık yüz öğrenciye veteriner hekimler tarafından barınaktaki hayvanların türleri hakkında bilgi verildi.

Çocuklar ziyarette, yavru köpeklerle oynayıp keyifli dakikalar geçirdi. Sahipsiz köpeklere köpek maması da getiren öğrenciler, yavru köpekleri elleriyle besledi.

Cadde ve sokaklarda bulunan, sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için hizmet veren hayvan barınağında 7 yıl içerisinde 9 bin 335 başıboş hayvan rehabilite edildi, 6 bin 939 sahipsiz hayvan ameliyat edildi. Aşıların da yapıldığı barınakta 2 bin 239 hayvan sahiplendirilerek yeni evlerine teslim edildi. Hayvanların kuru mama ve kamu kurumlarının yemekhanelerinden getirilen yemeklerle düzenli olarak beslendiği barınakta, 4 veteriner hekimin yanı sıra 2 araçla, 12 kişilik hayvan toplama ekibi görev yapıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title