Haberler

MHP Tam Kadro Turancı Mahallesinde

Isparta belediyesinin katkılarıyla birincisi düzenlenen Turancı mahallesi 1.hıdırellez şenliklerine MHP il teşkilatı merkez ilçe teşkilatı kadın kolları ve milletvekili adayları ile katılım sağladı

Ispartalıların yoğun bir katılım sağladığı şenliğin açılış konuşmasını Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptı.Günaydın konuşmasında"Turan mahallesi benim mahallemdir .Sizlerle benim gönül bağımız var.Burası aynı zamanda başkanlık seçimlerinde en çok oyu ve desteği aldığım yerlerden biridir.Aynı desteği 12 haziran seçimlerinde de alacağıma inanıyor ve bekliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mahalleliler ile birlikte hep bir ağızdan söylenen türkülere ve deyişlere eşlik eden MHP milletvekili adayları ve yöneticileri dönülen semahları ilgiyle izlediler.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz Hacı Bektaş Veli nin "Semah, Ariflerin aleti, Muhiplerin ibadeti, Taliplerin maksududur. Hakka ki, bizim Semahımız oyun değildir, ilahi bir sırdır, mecazi değildir."sözünü hatırlatarak Anadolu bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin mirasına kapılarını ardına kadar açmış, eserlerine derin sevgi ve saygı göstermiş insanların yurdudur.

Anadolu insanı ile Anadolu tarihi bir bütündür."dedi.MHP Milletvekili Adayı Ziya Nuhoğlu ise "Semahlarda bireysel fikri ya da ona benzerini bulmak mümkün değildir. O toplulukta herkes saygındır. Herkes herkese bir birey olarak sevgi ve saygı doludur. Herkes birbirinin koruyucusudur. İşte semahları seyrederken bunları görürsünüz.Tarihçiyseniz, tarih okursunuz. Sosyologsanız, semahlarda o toplumun yaşama biçimini öğrenirsiniz, felsefesini öğrenirsiniz. Bir kültür adamı iseniz insanın ne olduğunun nasıl olması gerektiğinin bilincine varırsınız "şeklinde düşüncelerini belirtti.

Bu yıl Isparta belediyesinin katkılarıyla birincisi düzenlenen Turancı mahallesi 1.hıdırellez şenliklerine mhp il teşkilatı merkez ilçe teşkilatı kadın kolları ve milletvekili adayları ile tam kadro katılım sağladı.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title