Haberler

Manisa'da "Kadın Giyim Kursu" Açıldı

Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kadınlar Konseyi işbirliği ile Yeni Mahmudiye Köyü'nde düzenlenen "Kadın Giyim Kursu" açıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kadınlar Konseyi işbirliği ile Yeni Mahmudiye Köyü'nde düzenlenen "Kadın Giyim Kursu" açıldı.

Köyde düzenlenen törene, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İşkur Müdürü Yüksel Uçar, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Daşöz, kadınların ve el sanatının, hediyelik eşyanın olmadığı yerde turizm olmayacağını ileri sürdü.

Manisa'nın yapılan yatırımlarla gelecekte ülkenin lokomotifi olan iller arasında yer alacağını belirten Vali Daşöz, şunları söyledi:

"Manisa'nın markalaşma yolculuğunda hanımlarımızın çalışmaları hepimiz için mutluluk vericidir. Örgütlü hanımefendilerin daha verimli olduğunu biliyoruz. Dayanışma içerisinde bazen bir nakış bazen bir resimde bazen de bir başka sanat dalında insanlara sunmanız büyük önem taşıyor."

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise el ele verilerek imkanlar birleştirildiğinde ortaya güzel hizmetlerin çıktığını söyledi.

Yeni Mahmudiye köyünün de içinde yer aldığı 3 ayrı kurs için toplam 265 bin lira ödenek ayrıldığını belirten İŞkur Müdürü Yüksel Uçar ise amaçlarının kurslar sayesinde istihdamı arttırmak olduğunu dile getirdi.

Kurs süresinin 80 iş günü olduğunu belirten Uçar, kursa 23 kadının katıldığını ifade etti. - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Türk Mahmudiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title