Haberler

Kutso Meclis Toplantısı Yapıldı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Nihat Delen başkanlığında, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile bazı meslek komite başkanlarının katılımında, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral'ın...

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Nihat Delen başkanlığında, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile bazı meslek komite başkanlarının katılımında, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral'ın ev sahipliğinde Güral Afyon Wellness ve Convention Otel'de gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Nihat Delen tarafından açılışı yapılan toplantıda KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral marka, liderlik, yönetim ve kurumsallaşma konularındaki deneyimlerini haziruna anlattı.

"LİDER OLMANIN KENDİNE HAS KURALLARI VAR"

KUTSO Başkanı Nafi Güral, "Marka bir değer ifadesidir. Marka oluşturmak için internetten bilgi alabiliriz, ancak bu bilgileri uygulama yeteneğine sahip olmak gerekir. İşimizi yürütürken ve geliştirirken bu faktörlere dikkat etmek zorundayız. Yetenekler arttıkça başarı da artar, bu sebeple yeteneklerin sürekli gelişmesi lazım. İş yönetim felsefesinin, olması lazım gelen seviyelere yükselmesi, elde edeceğimiz başarılarla mümkündür. Başarı tatlıdır, ancak elde edilen başarıyla yetindiğimiz anda, başarısızlık başlar, başarıya doymamak gerekiyor. Lider kimliğimizi geliştirmeliyiz. Lider olmanın kendine has kuralları vardır. Bunların başında öğrenmek ve öğretmek, özverili olmak vardır. Kendi işlerinizdeki başarıları taçlandırmak için kişisel yeterliliklerinizi geliştirmek zorundasınız. Gelişimin yanı sıra değişim çok önemli, değişim içinde olmak zorundayız, olması lazım gelen şekilde değişemezsek gerilerde kalırız. Hepimizin yüksek hedefleri olmalı. Çalışanlarınızı mutlaka eğitimden geçirmelisiniz, mal ya da hizmet ne üretiyorsanız, kaliteyi sağlamalısınız. Marka yaratmanın başında işinize aşık olmak gelir, işinize aşık olmadan çok başarılı sonuçlar alamazsınız. Sıradan bir yöntemi uyguladığınızda zaten onun değeri bellidir, ama marka olursa, değeri artar. Üretim ya da hizmet olsun, marka değeri için büyük maharetler gerekiyor. Taklit etmek firmaya hiçbir şey kazandırmaz. Fakat özgün bir ürün yaparak, taklitten uzak kalıp, taklit edildiğinizde beğenildiğinizi anlamalısınız. Taklit edenlerinizden kurtulmak için daha iyisini yapmak zorunda olursunuz. Güçlü rakipleriniz sayesinde işinizi geliştirebilirsiniz. Değişim kolay değildir, çok zordur. Gelişmelerin mutlaka takip edilmesi, değişimin yakalanması gerekir. Övgü şüphesiz çok iyidir, ancak sürekli övülürseniz durağanlaşırsınız. Eleştiri ise bir insana verilecek en güzel armağandır. İşletmelerinizi aşağıdan yukarıya doğru yönetmenizi tavsiye ederim. Genç beyinlerden iyi fikirler çıkabilir, hem onların fikir üretmesini sağlarsınız, hem de bu fikirlerden yararlanırsınız. Gücü paylaşmalısınız, herkes gücü elinde tutmak ister ve paylaşmak istemez. Gücü paylaşmak, kurumsallaşmayı da getirir.Şehrimizle ilgili olarak da marka olma fırsatları var, bunları değerlendirmeliyiz. Şehrin marka olması kazancı artırır, bu zenginlik ise hepimize gelecektir. Kişisel marka değeri taşıyan işlerimiz olmalı, bunların toplamı şehrin marka olmasına da katkı sağlar. Kendi işlerimizi geliştirirken, şehrimiz ve bölgemiz de gelişecektir. Bu sayede sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağlayabiliriz" diye konuştu.

GÜRAL'A VAZO VE TABLO HEDİYE EDİLDİ

Güral'ın meclise hitabının ardından, KUTSO Meclis üyeleri ve çini sanatçıları Mehmet Gürsoy ile İsmail Yiğit tarafından, kendisine özel olarak hazırlanmış olan çini vazo ve tablo takdim edildi.

Meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan, Mayıs ayına dair toplantı tutanağı, aylık mizan ve yönetim kurulu faaliyet raporu sunuldu. Kurum ve kuruluşlardaki KUTSO temsilcilerinden bilgi sunumu yapıldı. Gündem maddeleri tamamlanan Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Nihat Delen tarafından kapatıldı.

(EFE)

18.06.2012 13: 49: 57

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title