Haberler

Kunib Başkanı Rektör Korkmaz, Gürcistan'da Temaslarda Bulundu

Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) Başkanı Prof.Dr.Ramazan Korkmaz başkanlığındaki heyet, Gürcistan'daki üniversite rektörlerini ziyaret ederek ikili anlaşmalar imzaladı.

Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başkanlığındaki heyet, Gürcistan'daki üniversite rektörlerini ziyaret ederek ikili anlaşmalar imzaladı.

Rektör Korkmaz başkanlığındaki heyet, 07 Mart Çarşamba günü Ahıska Devlet Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) Eşbaşkanı Prof. Dr. Tina Gelaşvili'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteler arasında akademik iş birliği çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişikliğini öngören ve YÖK Başkanlığı tarafından hazırlanıp, onaylanan "Mevlana Değişim Programı" çerçevesinde ikili anlaşma imzalandı.

İmzalanan protokol sonrasında, Prof. Dr. Gelaşvili'nin eşlik ettiği heyet Tiflis'e geçerek üniversite rektörleri ile görüşmeler yaptı. Heyet, İlia Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gigi Tevzadze, İvane Cavakhişvili Tiflis Devlet Üniversitesi Rektörü Aleksandre Kvitaşvili, Sohumi Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Joni Apakidze, Batumi Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alioşa Bakuridze ile görüştü. Görüşmeler neticesinde hem Kafkasya Üniversiteler Birliği'ne katılımları onaylayan, hem de Mevlana Değişim Programı çerçevesinde iş birliği öngören ikili anlaşmalar imzalandı.

Tiflis'teki üniversiteler ile Birliğe katılım ve iş birliği protokollerini imzalayan heyet Kutaisi'ye geçerek, Akaki Tsereteli Kutaisi Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Giorgi Ğavtadze'yi makamında ziyaret etti. Kutaisi Devlet Üniversitesi ile de Birliğe katılımı onaylayan ve iş birliğini öngören ikili anlaşma metni imzalandı.

Kafkasya Üniversiteler Birliği'ne yeni üye üniversitelerin katılımını onaylayan anlaşmaların imzalanmasının ardından Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başkanlığındaki heyet Kafkasya Üniversiteler Birliği II. Olağan Kongresi'nin yapılacağı Batum şehrine geçti. Rektör Korkmaz, Batumi Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alişo Bakuridze ve Rektör Yardımcısı İrakli Baramidze ile görüştü. Rektör Bakuridze ve Rektör Yardımcısı Baramidze ile yapılan görüşmelerde kongrenin programı üzerinde somut adımlar atıldı. Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Bakuridze, kongrenin sosyal etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Heyet, Batum'da gerçekleştirdikleri temaslar sonrasında Türkiye Başkonsolosu Engin Arıkan'ı makamında ziyaret ederek program hakkında bilgi verdi. Yapılan görüşme neticesinde, kongrenin Batum'da yapılacak olmasından mutluluk duyduğunu belirten Arıkan, kongre ile ilgili her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Üç günlük Gürcistan ziyaretini tamamlayan Ardahan Üniversitesi heyeti, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ı da makamında ziyaret ederek bu iki üniversite ile de Birliğe katılımlarını onaylayan anlaşmaları imzaladılar.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın başkanlığını yaptığı Kafkasya Üniversiteler Birliği, Batum'da gerçekleştirecekleri II. Olağan Kongre'nin hazırlıklarına da devam ediyor. Gürcistan'ın sahil kenti Batum'da 03-04 Mayıs 2012'de yapılacak kongreye; T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, Azerbaycan Tahsil Nazırı (Milli Eğitim Bakanı) Prof. Dr. Misir Merdanov'un katılacağı belirtildi. Bu arada Birliğe üye 35 üniversitenin rektörü de kongreye katılacaklarını bildirdiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Korkmaz Gürcistan Kafkasya Ardahan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title