Haberler

Kocatepe Aşçılar Takımı, Antalya'dan Madalyalarla Döndü

AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinin yer aldığı Kocatepe Aşçılar Takımı, Manavgat ilçesinde düzenlenen 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası'ndan toplam 13 madalyayla döndü.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinin yer aldığı Kocatepe Aşçılar Takımı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası'ndan toplam 13 madalyayla döndü.

Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği (AKEAD) ile Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) iş birliğinde 3-5 Mayıs'ta Manavgat Perşembe Pazarı'nda 20 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya 17 ülkeden 600 yarışmacı katıldı.

AKÜ öğretim görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik'in takım kaptanlıklarında yarışan Kocatepe Aşçılar Takımı'nın bir altın, üç gümüş ve 10 bronz madalya ile bir de merit ödülü aldığı bildirildi.

Yarışmayla ilgili açıklama yapan AKÜ öğretim görevlisi Çelik, yarışmada öğrencilerden ikisinin aşçılık milli takımına davet edildiğini bildirdi. Bunun yanında takım olarak başarılı bir şekilde AKÜ'yü temsil ettiklerini ifade eden Çelik, "Şampiyonada Afyon Meslek Yüksekokulu mermercilik programında tekniker olarak görev yapan Hüseyin Uysal'ın mermer tabakları kulandık. Gerek estetik açıdan gerekse bakteri barındırmaması özelliğiyle sağladığı yüksek hijyen nedeniyle mermer tabaklarımız yarışmada büyük ilgi gördü" değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonada, modern Türk mutfağı kategorisinde İpek Turan'ın altın madalya, balık kategorisinde Erencan Yavuz'un gümüş madalya, makarna kategorisinde Gizem Durmaz'ın gümüş madalya, Ümmü Dinç'in bronz madalya, ana yemek kategorisinde Mert Malak'ın gümüş madalya, aynı kategoride Berkant Esüntimur, Siğnem Aşkın Togay ve Aykan Ersöz'ün bronz madalya, restoran tatlı tabağı kategorisinde Berkant Esüntimur, Serenay Taşcı ve Ayşegül Akkaş'ın bronz madalya ve Görkem Ünal'ın da merit ödülü almaya hak kazandığı belirtildi.

En iyi üniversite ekip kategorisinde ise Görkem Ünal, Rüştem Şevik ve Adem Özkul'un da bronz madalya almaya hak kazandığı ifade edildi. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Manavgat Akdeniz Antalya Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title