Haberler

Kemal Serhadlı Pmyo'da Yeni Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Terör örgütünün gözü dönmüş mensuplarının son zamanlarda giderek artan ölçüde, çocuklarımızı da amaçları doğrultusunda istismar etmeye ve kullanmaya büyük bir yönelim içinde olduklarını büyük bir üzüntü içinde"...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Terör örgütünün gözü dönmüş mensuplarının son zamanlarda giderek artan ölçüde, çocuklarımızı da amaçları doğrultusunda istismar etmeye ve kullanmaya büyük bir yönelim içinde olduklarını büyük bir üzüntü içinde görmekteyiz" dedi.

Vali Coş, Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO), 2012-2013 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, polislik mesleğinin çok önemli ve değerli bir görev olduğunu söyledi.

Kendi ahlakı prensiplerine ve yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılmış olması halinde toplumdaki bütün mesleklerin önemli ve değerli olduğunun düşünülmesi gerektiğini belirten Coş, şunları söyledi:

"Polis ve jandarma teşkilatlarımızın, yüz yılı aşan bir tecrübeyle aziz milletimizi yurdumuzun her köşesinde, her iklim şartında güvenlik ve huzuru sağlamak için şehitlik ve gazilik pahasına görev yapması, her zaman övünç kaynağımız olmuştur. Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi her kesin vicdanı kendi polisidir. Polis vicdanı olmayanların karşısındadır. Ama maalesef toplumumuzda vicdanı olmayanlar da var. İşte onlara karşı güvelik kuvvetlerimiz, gerekli mücadeleyi yapmak üzere hazır bekliyor ve gerekli mücadeleyi üzerine düşen noktada büyük bir başarıyla yerine getiriyor. Güvenlik kuvvetlerimiz, bu belaları defetmek, toplumumuzu huzurlu ve bu vicdansızların şerrinden toplumu emin kılmak için gece gündüz gayret ve hizmet içerisindeler."

-Terörle mücadele-

Son günlerde artan terör saldırılarını da büyük üzüntü içinde gördüklerini belirten Coş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiç bir vicdanı, ahlakı, hukuki prensibi ve ölçüsü olmayan, en hain, en kalleş saldırılar gerçekleştiren ve hiç bir günahı olmayan masum insanları dahi katletmekten çekinmeyen, amaçlarına ulaşmak için insanları sinek gibi öldürmekten kaçınmayan bu terör örgütünün gözü dönmüş mensuplarının son zamanlarda giderek artan ölçüde, çocuklarımızı da amaçları doğrultusunda istismar etmeye ve kullanmaya büyük bir yönelim içinde olduklarını büyük bir üzüntü içinde görmekteyiz. 18 yaşından küçük, yani kalem ve kitap tutması gereken, bilgisayar kullanması gereken ellere parlayıcı ve patlayıcı maddeler verip, silah verip insan öldürmeye, hiç tanımadığı ve bilmediği insanları katletmeye, cana zarar vermeye yönlendirilen ve her biri cinayet şebekesi elemanına, ölüm makinesine dönüştürülen bu çocuklara karşı (Ben insanım) diyen toplumun bütün fertlerinin isyan etmesi ve bu bu çocuk sömürüsüne karşı bütün sivil toplum kuruluşlarının etkin bir şekilde gerekli tepki ve şiddeti ortaya koymaları gerekmektedir. Giderek artan bu istismara karşı, anaların babaların yüreğini kanatan bu duruma karşı, toplumumuzun, vicdanı olanların tamamının ortak tepki ve tavır koyması gerekir. Bunun için, vicdansızlara karşı görev yapan kolluk kuvvetlerinin işini kolalaştırmak istiyorsak, duyarlı olan bütün kamuoyunun da bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir."

Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nuri Ateş de bilimde, sanatta, kültürde ve ekonomide gelişmiş toplumların eğitim sorunlarını çözdüğünü söyledi.

Ülkemizin de bugünkü aşamaya gelişinde eğitilmiş insan gücünün belirleyici bir unsur olarak önemli bir yeri bulunduğuna dikkati çeken Ateş, "Konuya toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi, ülkemizde huzur ve güveni sağlayacak olan polisimiz açısından bakacak olursak; demokratik yaşam biçimi anlayışının, toplumun beklenti düzeyinin, yasa ve yönetmeliklerin, suç ve güvenlikle ilgili unsurların hızla değişmesi ve bu değişimin gelecek yıllarda daha da hızlanacak olması, polisin sürekli eğitilmesini zorunlu kılmaktadır" dedi.

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Bahar'ın "Sosyolojinin Penceresinden Bakmak" konulu ilk dersi verdiği yeni eğitim ve öğretim yılı açılışı töreni, öğrencilerin oratoryo ve müzik sunumuyla sona erdi.

Törene, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, çok sayıda davetli ve polis adayları katıldı.

Muhabir: Ali Güreli

Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Avni Coş Yerel Haberler

title