Haberler

Karabük: Karabük'te Yerel Yönetimler

- Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde Belediye Tarafından, Pazaryerinde Çöp Poşeti Uygulaması Başlatıldı.

- Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde belediye tarafından, pazaryerinde çöp poşeti uygulaması başlatıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, çevre gönüllüsü öğrencilerle birlikte pazar yerinde esnafları ziyaret ederek, büyük boy çöp poşeti ile gül dağıttı. Başkan Cebeci, pazaryerlerinin daha temiz kalmasını sağlayabilmek için başlattıkları yeni uygulamanın olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Cebeci, "Pazardaki esnaf ve üretici köylülerimizin yeni uygulamaya verdikleri destek bizleri sevindirdi. Tüm pazarcı esnafımız kendilerine ücretsiz olarak dağıttığımız çöp poşetlerine pazar atıklarını toplayarak, çöplerinin bu poşetlerde birikmesini sağlıyorlar. Çöp toplama ekiplerimizde poşetleri topladıktan sonra, pazaryeri temizlenmiş oluyor. Bir bakıma da bu uygulama için herkes kendi evinin önünü süpürüyor. Bu sayede pazar yerleri tertemiz oluyor. İçinde bulunduğumuz alan turistlerin gün boyu yürüyerek gezdikleri bir yol. Daha önceki uygulamada pazar kalktıktan sonra çöpten yolda yürümek mümkün olmuyordu. Yeni uygulama ile pazar kalktıktan sonra yol tertemiz oluyor" dedi.

Esnaf ile pazarda alış veriş yapan vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını, böylelikle semt pazarlarının daha temiz kaldığını dile getirdiler.

(HK-İÇ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title