Haberler

Kanser Hastasının El Arabasıyla Hastaneye Götürüldüğü" İddiası

Sivas Valiliği: "Hasta eşini el arabasıyla götürdüğü iddia edilen A.U'ya ait trafik tescil kayıtlarında 3 araç bulunduğu tespit edilmiştir" "Yerinde yapılan inceleme ve görüşmelerde, A.U'ya eşiyle huzurevine yerleştirilme önerisi sunulmuş fakat kendisi kabul etmediğini beyan etmiştir"

Sivas Valiliği, "Kanser hastası kadının el arabasıyla eşi tarafından hastaneye götürüldüğü" iddialarına yer verilen haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Hasta eşini el arabasıyla hastaneye götürüyor" konulu haberler hakkında açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Habere konu olan A.U'nun eşi E.T'nin haymatlos (vatansız) statüsünde olduğu ifade edilen açıklamada, kanser hastası olduğunu ve il merkezinde ikamet ettiğini belirterek, tedavi giderlerinin karşılanması için Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) başvuran E.T'nin bu talebinin vakıf mütevelli heyetince toplantıda değerlendirildiği, heyet üyesi olan İl Sağlık Müdürü tarafından konunun incelendiği kaydedildi.

"Tedavi sürecini yarım bıraktığı tespit edilmiştir"

Tedavi ve tetkiklerinin yapılması için E.T. ile görüşüldüğü, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Bölümünden vakıf müdürlüğünce randevu alındığı belirtilen açıklamada, "E.T, randevu gününde, vakıf personelimiz tarafından kurum aracıyla hastaneye götürülmüştür. Bölüm sekreterliğiyle yapılan görüşmede, şahsın uzman doktorla görüşerek tedaviyi kabul etmediği, gerekli tetkiklerin yapılmasına izin vermediği, tedavi sürecini yarım bıraktığı tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı'nın haberin ardından A.U, eşi E.T. ve evli oğlu T.U'nun ailesiyle yaşadığı bölgede Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, SYDV Müdürü ve uzman personelle inceleme yaptığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan tetkiklerde, vakfımız tarafından E.T'nin tedavi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için oğlu F.U'ya 2014 yılı içerisinde belirli aralıklarla 450 lira yardım yapıldığı ancak ailenin barınma yardımı konusunda herhangi bir talebinin olmadığı görülmüştür. Yerinde yapılan incelemede, aile, yerleşik, uygun bir hanede yaşamak yerine, dışarıda çadırda kalmayı bir hayat tarzı olarak gördüğü izlenimi vermiştir ayrıca haberde hasta eşini el arabasıyla götürdüğü iddia edilen A.U'ya ait trafik tescil kayıtlarında 3 araç bulunduğu tespit edilmiştir. Yerinde yapılan inceleme ve görüşmelerde, A.U'ya eşiyle huzurevine yerleştirilme önerisi sunulmuş fakat kendisi kabul etmediğini beyan etmiştir. Bunun yanında, incelemeyi yapan heyet tarafından ailelere otele yerleştirmek suretiyle geçici barınma, daha sonra ise kiralık ev bulunması halinde kira yardımı yapma önerisi teklif edilmiş olup, teklifin aileler tarafından kabul edilmesi halinde vakfımızca gerekli yardımlar yapılacaktır. Söz konusu süreç, Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir." - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title