Haberler

İzmir: Deü Hastanesi Yeşillendi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, yeni yeşil mekanlar kazandırıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, yeni yeşil mekanlar kazandırıldı.

Sağlık konusunda ilklerle gündeme gelen DEÜ Hastanesi, çevre düzenlemesiyle İzmirliler'in beğenisini topladı. Yoğun bir stres altında çalışan personel ve hasta ile hasta yakınları, hastanenin yeşil alanlarında ferahlıyor. Özellikle hasta ve hasta yakınlarının dertlerini unutmasına olanak sağlayacak projeyi yürüten Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Saydam, yeşillenen çim alanların keyfini hasta ve hasta yakınlarının çıkarttığını söyledi. Çevre düzenlemesinde de en çok bunu ön plana çıkarttıklarını belirten Prof. Dr. Saydam, "Proje kapsamında pek çok alanı çimlendirdik ve 'Çimlere basınız' diyoruz. Hasta ve hasta yakınları ile çalışanlarımızın stresten kurtulabilecekleri yeşil mekanlar hazırladık" dedi.

Prof. Dr. Saydam, "Hastaneye gelen insanlar doğayla baş başa olurlarsa dertlerini unuturlar diye düşündük. Burası kederli bir ortam. Hiç olmazsa hastalarımız gölgede oturup sohbet etsinler, çalışanlarımız dinlenirken streslerinden arınsınlar istedik. Bütün bu çalışmalar kapsamında kafeterya önü ve yanı çimlendirildi. Dekanlık önü ve arkasına kaya bahçeleri yapıldı. Sulama sistemi otomatik hale getirildi. Düzenleme kapsamında poliklinik yolundaki saksıların görüntüsünün güzelleşmesi açısından mine, sakız sardunya, meyzem ve hedera dikilecek. Öğrenci yemekhanesi yanına çim bordürü tamamlanıp muz çiçeği dikilecek. Hastanemizin görülen tüm yeşil alanları, Kıbrıs akasyası, çınar ağacı, lavanta, gül, gazanya, koyun gözü ile süslenecek ve düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yaptığımız bu çalışmalar tamamlandığında hastanemiz daha da güzel alanlara kavuşacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title