Haberler

Marmara Denizi'nin kabusu geri döndü! Maltepe sahilde müsilaj tespit edildi

Güncelleme:

Marmara Denizi'nin kabusu haline gelen musilaj İstanbul'da yeniden kendini gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda Marmara Denizi'nin kabusu haline gelen müsilaj İstanbul'da yeniden etkisini artırmaya başladı. Maltepe sahili açıklarında tespit edilen müsilaj havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

2021 yılında Marmara ve Ege Denizi'ni kaplayan müsilaj 2022 yılında Çanakkale Boğazı'ndan sonra İstanbul'da da tespit edildi. Balıkçıların kabusu haline gelen müsilaj havadan çekilen görüntülerle tespit edilirken, Maltepe'de su altında yapılan tespitler sonucunda müsilaja rastlanmadı. Deniz Salyası olarak da bilinen Müsilaj geçtiğimiz yıl Mart ayında Marmara ve Ege Denizi'nde ortaya çıkarken balık çeşitliliğini olumsuz etkileyerek balıkçılara zor anlar yaşatmıştı.

MÜSİLAJ NEDİR?

Müsilaj bir diğer adı ile deniz salyası mikroorganizmalar tarafından üretilen kalın, yapışkan sıvı halle bir maddedir. Yapışkan ve sümüksü bir yapıya sahip olan müsilaj, denizlerde su sıcaklığının yükselmesi sonucu meydana gelir. Müsilaj oluşan bölgelerde balık kıtlığı yaşanırken bu durumdan en fazla balıkçılar etkilenir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Boğazı Marmara Denizi İstanbul Müsilaj Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title