Haberler

İpekyolu Kalkınma Ajansı Emıtt Fuarı'nda Tanıtıldı

Adıyaman, Gaziantep ve Kilis’in içinde bulunduğu İpek Yolu Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yöresel kültürlerin tanıtıldığı bir resepsiyon düzenlendi.

Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'in içinde bulunduğu İpek Yolu Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yöresel kültürlerin tanıtıldığı bir resepsiyon düzenlendi.

Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'i içinde bulunduğu İpek Yolu Kalkınma Ajansı bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldı. Beylikdüzü TÜYAP'ta gerçekleştirilen fuar da İpek Yolu Ajansının ev sahipliğini yaptığı bir resepsiyon verildi. Resepsiyonda ikram edilen yöresel yemekler ve verilen mini konser geceye katılanlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yapan İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, kuruldukları ilk günden bu yana bölge illerinin kalkınması için hizmet verdiklerini belirterek, "EMITT fuarı bölgemizin tanıtılması ve pazarlanması açısından sonra derece önemli bir organizasyon bu organizasyonda bugün hem standımızda hem de bugün yapılan gala gecesinde tur operatörlerine ve yerli yabancı tüm turizm acentelerine bölgemizi ve projemizi tanıtma imkanı bulduk. Bu şu anda gerek standımızda gerekte gala programımızda bölgemizin yoğun ilgi görüyor. Umarım 4 gün boyunca bu program ve organizasyon bölgemizin kalkınmasında katkıda bulunacaktır diye umut ediyoruz" dedi.

"ADIYAMAN AÇIK HAVA MÜZESİ GİBİ"

Fuar alanında düzenlenen gala gecesine katılan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş amaçlarının bölgeyi tanıtmak olduğunu söyleyerek, "Adıyaman gerçekten bir açık hava müzesi gibi yaklaşık 330'un üzerinde tescilli tarihi bulunmakta. Bizimde amacımız hem kültür turizmi, hem de inanç turizmi açısından hem de güzel insanlarını burada tanıtmak istiyoruz. Hem de uluslar arası hem de ulusal olarak Adıyaman'ı burada tanıtmak istiyoruz" diyerek, Adıyaman'ın tanıtım sorununa değindi. Vali Demirtaş, "Adıyaman ülkemizde ve dışarıda pek fazla tanınmıyor. Bizim amacımız 230'un üzerinde bulunan tescilli tarihimizi bir bir, Nemrut Dağı'ndan tutunda Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi bunların tamamı Adıyaman'ın değerleri. Biz bunları tanıtmak istiyoruz. Bu fuarında bunun için çok büyük bir imkan olduğunu düşünüyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep İpek Yolu Adıyaman Kilis Yerel Haberler

Fenerbahçe'de olaylı başkanlık yarışı! İlk raundu kaybeden Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti

Fenerbahçe'de olaylı başkanlık yarışı! İlk raundu kaybeden Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Kongrede Ali Koç'un çıldırdığı anlar! Hızını alamayıp tribüne kadar gitti

Kongrede Ali Koç'un çıldırdığı anlar! Hızını alamayıp tribüne kadar gitti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title