Haberler

Güroymak'ta Tandır Ekmeğine Rağbet

Güroymak ilçesinde kırsal kesimde yaşayan kadınlar, ekmek ihtiyaçlarını, tandır ekmeği yaparak karşılıyor.

Güroymak ilçesinde kırsal kesimde yaşayan kadınlar, ekmek ihtiyaçlarını, tandır ekmeği yaparak karşılıyor.

Nüfusu kalabalık ve dar gelirli aileler, ekmek ihtiyaçlarını tandırda ekmek pişirerek karşılıyor.

250 gram ekmeğin 75 kuruşa satıldığı ilçede, yapımı hayli zahmetli olan tandır ekmeğine rağbet gösteren vatandaşlar, tandır ekmeğini ucuz, sağlıklı ve lezzetli olduğu için tercih ettiklerini söyledi.

Güroymak ilçesine bağlı Gedikpınar köyünde  yaşayan ve tandırda ekmek pişiren kadınlardan Nazime Günan, yaptığı açıklamada, tandır ekmeğinin daha lezzetli olduğunu ve kabarması için ekmeğe katkı maddesi katmadıkları için ekmeği daha sağlıklı tükettiklerini söyledi.

Evleri köyde olduğu için şehir merkezinden ekmek alamadıklarını bu nedenle tandırda ekmek pişirdiklerini ifade eden Günan, şöyle konuştu:

"Kalabalık bir ailem var. Bunun için tandır ekmeği pişiriyorum. Böylece ekmek daha ucuza mal oluyor. Hafta da bir kez tandır yakıyorum.  Ekmeği tandırda pişirmek daha ekonomik oluyor. Fırın ekmeği iki günde bayatlıyor. Ama tandır ekmeği öyle değil. Günlerce bekledikten sonra bile ilk günkü lezzetiyle tüketilebiliyor." - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Güroymak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title