Haberler

Gündüz Otogar, Akşam Düğün Salonu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan şehirlerarası otobüs terminali gündüz otogar, akşam ise düğün salonu olarak kullanılıyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan şehirlerarası otobüs terminali gündüz otogar, akşam ise düğün salonu olarak kullanılıyor.

Her geçen gün gelişen ve büyüyen Tatvan'da sosyal tesis alanında yaşanan eksiklik, vatandaşın özellikle yaz aylarında okul bahçelerinde, otogarda ve evlerinin önünde düğün yapmasına neden oluyor. Yaklaşık 75 bin nüfuslu Tatvan'da sadece bir düğün salonunun bulunması ve bu salonun da arzın fazla olması nedeniyle fiyatının yüksek olması, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların düğünlerini Tatvan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yapmasını zorunlu kılıyor.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necat Çinik, her geçen gün gelişen Tatvan'da sosyal alanların eksikliğine dikkat çekerek, gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Tatvan'da sosyal tesis sayısının yetersiz olduğunu belirtti. Eksikliklerin başında düğün salonlarının geldiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Çinik, özellikle yaz aylarında hemen hemen her gün en az 10 düğünün olduğunu, ancak buna karşın ilçedeki düğün salonu sayınsın ise sadece bir tane olduğunu ifade etti.

Tatvan Belediyesi olarak hem bu eksikliği gidermek hem de vatandaşların düğünlerini daha ferah ve rahat bir ortamda yapmalarına katkıda bulunmak için Tatvan Şehirler Arası Otobüs Terminali'ni gündüz otogar olarak gece ise düğün salonu olarak kullandıklarını dile getiren Çinik şöyle konuştu:

"Yaklaşık 75 bin nüfusu olan Tatvan'da sadece bir düğün salonun bulunması ve bu salonun da talebe bağlı olarak fiyatının yüksek olması ve yer olmaması nedeniyle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar düğünlerini otogarda yapmayı tercih ediyor. Otogar, gündüz şehirlerarası otobüs terminali, akşamlarıysa düğün alanı olarak kullanılıyor. Okul bahçelerinde de düğün yapan vatandaşlar var. Bu durumun Türkiye'de örneği olduğunu düşünmüyorum. Fakat bu bize göre normal. Çünkü hem sosyal tesis eksiğimiz var hem de halkımızın maddi durumu iyi değil. Bu sebeple bizde hem halkımıza yardımcı olmak hem de düğünlerini daha güzel bir ortamda yapabilmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanında yatırımcılarımızı da ilçemize sosyal tesisler anlamında yatırımlar yapmalarını bekliyoruz."

İlçede yeni düğün salonlarının açılması için çalışmaların devam ettiğine vurgu yapan Başkan Yardımcı Necat Çinik, yapılması planlanan düğün salonlarının hizmete girmesi ve talebin karşılanabilir duruma gelmesi durumunda otogarın bu süreçten sonra sadece şehir arası otobüs terminali olarak kullanılacağını sözlerine ekledi.

Düğünlerini yapacak yer bulmadıkları için otogarı seçtiklerini kaydeden Aydın Çelik ise, Tatvan Şehirlerarası Otobüs terminalinin hem uygun olması hem de geniş bir alana sahip olması nedeniyle otogarı seçtiklerini söyledi.

Arkadaşının düğün sevincine ortak olmak için otogara geldiğini ifade eden Taner Sancak da, "Arkadaşımızın düğününe katılmak üzere otogara geldik. Arkadaşımız düğün yapacak düğün salonu ve sosyal tesis bulamadığı için otogarı seçmek zorunda kaldı. Her şey güzel. Arkadaşımıza mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Tatvan Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Hareket Proje Taşımacılığı halka arz katılım endeksine uygun mu? Hareket Proje Taşımacılığı helal mi, caiz mi? Postpartum (doğum sonrası) depresyon nedir? DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title