Haberler

Gümüşhane'de Karayolu Trafik Haftası Kutlanıyor

Gümüşhane’de Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Atatürk Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Gümüşhane'de Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Atatürk Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Törene Vali Vekili Meral Uçar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Salon girişindeki fuaye alanında hafta nedeniyle düzenlenen resim yarışmasındaki eserlerin sergisinin gezilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak trafik güvenliği konulu sinevizyon gösterisi ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın trafik güvenliği konusunda ki mesajları katılımcılara izlettirildi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, herkesi yakından etkileyen ve derin izler bırakan trafik terörüne dur demek için vatandaşların ve küçük yaşlardan itibaren çocukların eğitilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"KAZALARIN YÜZDE 99'U İNSAN UNSURUNDAN"

Trafiğin üzerinde sürekli çalışılması gereken ciddi bir alan olduğunu kaydeden Can, trafik sorununun sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın en önemli sorunlarından birisi olduğunun altını çizerek, "Trafik kazalarına yoğun olarak sürücülerin yaptığı kural ihlalleri sebep olmaktadır. Buna yolcu ve yayaların sebep olduğu kazaları da eklersek tüm kazaların yaklaşık yüzde 99'u insan unsurundan kaynaklanmaktadır. Bu kazalarda da her yıl 3-4 bin vatandaşımızı hayatını kaybetmekte, 250 bine yakın vatandaşımız da yaralanmakta ve sakat kalmaktadır." dedi.

"HERKESİ TRAFİKTE SORUMLULUĞU PAYLAŞMAYA DAVET EDİYORUM"

Trafik sorununun toplumu oluşturan herkesin kurallara saygı göstermesi ve çözümü için çaba göstermesiyle sorun olmaktan çıkacağına vurgu yapan Can, herkesi "bana bir şey olmaz" düşüncesinden biran önce kurtularak güvenlik bir trafik ortamı oluşturulması ve trafik kazalarının en aza indirilmesi için trafikte sorumluluğu paylaşmaya davet etti.

Programda İlköğretim okulları arasında düzenlenen Trafik konulu resim yarışmasında birinci olan Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Zehra Deniz Bulgur, ikinci olan Elif Kuzucu ve üçüncü olan Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Yusuf Altun'a ödül ve hediyeleri Vali Vekili Meral Uçar tarafından verildi.

Yılın trafik görevlileri olan Jandarma Kıdemli Çavuş Harun Baykal, Trafik Polis Memurları Mehmet Kaya ve Fatih Öztürk'e başarı belgelerini İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, yılın örnek sürücüsü Saffet Nas'a plaketini Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Muhlis Atalay ve okul geçit görevlilerine de sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya'nın vermesiyle tören sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Trafik Haftası Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title