Haberler

Göç İdaresi Müdürü Osman Demir Açıklaması

Türkiye ve Göç konulu panelde konuşan Göç İdaresi Müdürü Osman Demir, Türk milletinin tarihin her evresinde kurulan tuzaklara rağmen ayrım yapılmadan zorda kalan insanların yanında olduklarını söyledi.

Türkiye ve Göç konulu panelde konuşan Göç İdaresi Müdürü Osman Demir, Türk milletinin tarihin her evresinde kurulan tuzaklara rağmen ayrım yapılmadan zorda kalan insanların yanında olduklarını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde göçmen ailelerinde katıldıkları panelde konuşan Osman Demir, "Gönlü geniş, milletimiz yaklaşık 3 milyon Suriyeli ve 1 Milyondan fazla da diğer milletlerden göçmenlere yardım etmekteyiz.Göçmenlik sorunu küresel bir sorun olmasına rağmen medeniyet dersi vermeye çalışan batılı ülkeler sayıları yüzlerle ifade edilebilecek derecede dahi göçmeni kabul edip etmemelerinin tartışmasını yapmaktalar." dedi.

Emperyalistlerin Orta Doğu'da zulüm yaptığını belirten Göç İdaresi İl Müdürü Demir, "Emperyalist güçler, Orta Doğu'da en çok söz söylemesi gerekenin Türk Devleti olduğunu unutarak dikkatleri terör olaylarına çekmekteler. 15 Temmuz'da karşımıza FETÖ, Güneydoğu Bölgemizde PKK, Ankara'da İŞİD olarak çıkan terör örgütleri maalesef geçtiğimiz günlerde de İstanbul'da ve Kayseri'de güvenlik güçlerimiz ve masum insanlarımızın canlarına kast etmişlerdir. İnanıyoruz ki bu hainler birlik ve beraberliğimizle yok olacaktır. Elbette söylenecek çok şey var." diye konuştu.

Kırşehir'de kayıtlı göçmen sayılarını da veren Göç İdaresi Müdürü Osman Demir, "Çoğunluğunu Irak'lıların oluşturduğu 6 bin göçmen yaşamaktadır. Göç İdaresi Müdürlüğü olarak mevcutta bulunan personelimizle göçmen kardeşlerimize hizmet vermekteyiz. Her göçmen aynı statüde zannedilmekte göçmenler, uluslar arası koruma, geçici koruma gibi ayrı statülere sahip her birinin de işlemleri farklı şekilde yürümektedir. Yapmakta olduğumuz çalışmalara Valilik, Belediye Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile STK'lar da destek vermekteler." ifadelerini kullandı.

Vali Necati Şentürk'ün de katılım gösterdiği program Ahi Evran Üniversitesi Öğretim görevlilerinin Türkiye ve Göç olgusunu anlattığı programla devam etti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Demir Orta Doğu Kırşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title