Haberler

Gazetecilerden Buruk Bayram

Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı Uğur Kapuci, 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı Uğur Kapuci, 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

Çoğulcu demokrasilerin vazgeçilmez unsurları arasında yer alması gerektiğini belirten Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı Uğur Kapuci, basın ve yayın organları temsileri olan gazetecilerin hak ettikleri değeri görmediklerini söyledi. Coğrafi koşullar ne olursa olsun hiçbir zaman görevlerinden ödün vermeyen gazetecilerin var olduğuna inandıklarını belirten Kapuci, "Zor şartlar altında görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan onurlu gazetecilerin var olduğunu biliyoruz. İfade özgürlüğü ellerinden alınan gazeteciler tüm baskılara rağmen her kesime objektif olarak yaklaşmaya çalıştılar. Baskılara boyun eğen gazetecilerin ise bazı siyasi partilerin arka bahçesi olmalarını kabullenemiyoruz. Siyasi parti ve cemaatlerin gölgesi altında görev yapan gazetecilerin biran önce onurlu bir şekilde asli görevlerine dönmeli ve onurlu meslektaşları gibi hiçbir baskıya boyun eğmeyen çıkar gözetmeyen gazeteci hüviyetine kavuşmalarını umut ediyoruz. Gazeteciler, siyasi partilerin ve cemaatleri bırakmalıdırlar" dedi.

"GÖREVLERİ BAŞINDA ÖLEN GAZETECİLER ŞEHİTTİR"

Her zorlukta görevlerini yapmaya çalışan ve bu uğurda ölmeyi göze alan gazetecilerinde var olduğunu belirten Kapuci, "Yanı başımızda devam eden Suriye savaşı var. Bu savaşı görüntülemeye çalışan ve objektif bir şekilde kamuoyunu bilgilendiren dürüst, namuslu ve onurlu gazeteciler maalesef hayatlarını kaybediyorlar. Suruç'taki patlamada da hayatını kaybeden gazeteciler oldu. Tek düşünceleri haber olan bu şerefli gazetecilerin diğer meslektaşları gibi görevleri başında hayatlarını kaybetmelerinden dolayı şehit sayılıyorlar. Görevleri başında şehit olan gazetecilerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mezopotamya Yerel Haberler

title