Haberler

Gaün'lü Öğrencilerden "Cezaevi İçin Kütüphane Oluşturulması" Projesine Destek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi kapsamında, “Cezaevi İçin Kütüphane Oluşturulması” Projesi konusunda konferans ve film gösterimi düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi kapsamında, "Cezaevi İçin Kütüphane Oluşturulması" Projesi konusunda konferans ve film gösterimi düzenlendi.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un konuşmasıyla başlayan 'Öğrencilerin Anlatımıyla TDP' adlı kısa tanıtım filmi izlenerek, Toplumsal Duyarlılık Projeleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplumsal Duyarlılık Projeleri'nin 2009 yılından bu yana Gaziantep Üniversitesi'nde uygulandığını ifade eden GAÜN TDP Proje Uzmanı Simge Akbaş, her yıl yaklaşık 300 proje grubu ve 8 bin öğrenciyle sahaya inip toplumla buluştuklarını ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi olarak topluma fayda sağlayacak çok önemli ve özel projeler yaptıklarını belirten Akbaş, ilk defa cezaevi için bir kampanya başlattıklarını, "Cezaevi İçin Kütüphane Oluşturulması" projesiyle cezaevine önemli ölçüde destek vereceklerini vurguladı.

Gaziantep H Tipi Cezaevi Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Taylan Kaya, tutuklu ve hükümlerin cezaevinde kaldıkları süre içerisinde boş vakitlerinin çok olmasından dolayı zamanlarının büyük bir bölümünü kitaplarla geçirdiklerini söyledi.

Cezaevi kütüphanesini yenilemek ve güncelleştirmek amacıyla Türkiye genelinde "Kitap Bağış Kampanyası" başlattıklarını belirten Kaya, "Bu proje kapsamında, roman, kişisel gelişim, edebiyat kitapları, dergi okunmasını sağlamanın yanı sıra sinema gösterimi yapıyorum. Göndereceğiniz her türlü kitap ve film bir insanı yeniden topluma kazandıracaktır" diye konuştu.

Konferansın devamında, öğrencilerin mahkumların durumları hakkında empati kurmaları ve cezaevindeki yaşantıyı daha iyi anlayabilmeleri açısından "Esaretin Bedeli" adlı film gösterimi izlendi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title