Haberler

Erzurum Numune Hastanesi Bir İlki Daha Başardı

Erzurum Numune Hastanesi, Sağlık Alanında Bölgede Bir İlki Daha Gerçekleştirdi. Doğu Anadolu’da İlk Defa Açık Kalp Ameliyatları Erzurum Numune Hastanesi’nde Başarıyla Yapıldı.

Erzurum Numune Hastanesi, sağlık alanında bölgede bir ilki daha gerçekleştirdi. Doğu Anadolu’da ilk defa açık kalp ameliyatları Erzurum Numune Hastanesi’nde başarıyla yapıldı.

2008 yılının Ocak ayında Erzurum Numune Hastanesi’nde Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi uzmanlarının destekleriyle başlayan açık kalp ameliyatları başarıyla devam ediyor. Hastane doktorları Mustafa Abanoz, Özgür Dağ, Mehmet Ali Kaygın, Doğan Kahraman, Ümit Halıcı ve Derih Ay, 6 pratisyen hekim, 2 pompa teknisyeni, 3 cerrahi hemşire, 11 yoğun bakım hemşiresi ve anestezi uzmanlarından oluşan sağlık ekibi Yüksek İhtisas Hastanesi’nden gelen Uzman Dr. Ertan Yücel’in de destekleriyle 4 ayda 33 kişiye açık kalp ameliyatı yaptı. Başarılı geçen ameliyatlar sonucu 33 hasta kısa sürede sağlığına kavuştu.

BASIN TOPLANTISINDA ANLATTILAR Erzurum Numune Hastanesi’nde 4 ay önce başlayan açık kalp ameliyatlarında sağlanan başarı bugün düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna anlatıldı. Numune Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Selçuk Bozhalil, Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp-Damar Cerrahı Uzman Dr. Ertan Yücel, ameliyatları gerçekleştiren 6 doktor ile diğer sağlık ekibi ve ameliyat edilen hastaların katıldığı basın toplantısında açık kalp ameliyatları hakkında bilgi verildi.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Selçuk Bozhalil, açık kalp ameliyatlarının Doğu Anadolu’da ilk olarak Erzurum’da gerçekleştirildiğini söyledi. Ameliyatlar için uygun yoğun bakımlar hazırladıklarını ve ekipleri Yüksek İhtisas Hastanesi’ne eğitim için gönderdiklerini anlatan Bozhalil, ameliyatlar için Yüksek İhtisas Hastanesi’nden de destek aldıklarını ifade etti.

Bu hafta içinde 9 ameliyatın da başarılı bir şekilde yapıldığını vurgulayan Bozhalil, Numune Hastanesi’nin bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden birisi haline geldiğini kaydetti.

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi kalp-damar cerrahı Uzman Dr. Ertan Yücel, Numune Hastanesi’nde hiçbir eksik bulunmadığını belirtti. Hastanede kurulan ekibin 24 ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiğini kendisinin Erzurum’a gelmesinden sonra ise bir haftada 9 açık kalp ameliyatı yapıldığını vurgulayan Yücel, hastane bünyesinde oluşturulan yoğun bakım ünitesi ve tedavi ünitelerinin de çok iyi olduğunu belirtti.

Bölgedeki hastaların artık tedavi için büyük merkezlere gitmesine gerek kalmadığını anlatan Uzman Dr. Ertan Yücel, Numune Hastanesi’nde kurulan ekibin, bu operasyonları başarıyla gerçekleştirdiğini kaydetti. Yücel, hastanedeki teknolojinin de çok iyi olduğunu ifade etti.

Basın toplantısına katılan ameliyat geçiren vatandaşlar ise kısa sürede sağlıklarına kavuştuklarını vurgulayarak hastane yönetimi ve doktorlara teşekkür ettiler.

(MB-ST-Y) 01.05.2008 15:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title