Haberler

Edirne'de Tıp Bayramı Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

14 Mart Tıp Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tıp Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Edirne Tabip Odası adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Muhsin Kişioğlu, "Dünyanın en zor ama en onurlu işlerini yapan hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" dedi.

Hekimliğin, insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu söyleyen Dr. Kişioğlu, "Hekimlik, insanların beden ve zihin sorunlarını çözmeye, iyileştirmeye ve oluşturduğu olumsuzlukları azaltıp gidermeye çalışan ve özveri gerektiren bir iştir. Üniversite yıllarında zorlu bir eğitim süreciyle başlayan doktorluk, sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektirir. Ülkemizde çok iyi yetişmiş, üst düzeyde donanımlı, yeniliklere açık ve ileri teknolojileri uygulayabilen hekimlerimiz hizmet vermektedir ve bu hekimlerimizin sayısı giderek artmaktadır. Üniversite hastanelerimizin birçoğunda yapılabilen her türlü organ nakli ve üst düzey ameliyatların yanı sıra, verilen nitelikli sağlık hizmeti sonucunda yurt dışına giden hasta sayısını azaltmıştır. Üniversitelerde yetişmiş öğretim üyelerimizin ve nitelikli sağlık elemanlarının sayısı arttıkça, yeni gelişen teknolojik olanaklara kavuştukça, araştırmaya yönelik alt yapı ve çalışmalara gereken önem verildikçe, sunulan sağlık hizmetinin kalitesi artacak ve yurtdışına giden hasta sayısı daha da azalacak ve sağlık alanında ülkemiz bölgemizde yıldızlaşmaya devam edecektir" dedi.

Son dönemde hekimlere yönelik birçok olumsuzluğa karşın, hastaların karşılık beklemeden derdine derman olan hekiminin değerini çok iyi bildiğini, minnet, sevgi, saygı duyduğunu, kendi kültürü içinde hekimine ve hizmet aldığı kuruma duygusunu yansıttığını söyleyen Kişioğlu, "Bu hemen hemen hiçbir meslek üyesinin göremediği bir davranıştır ve hekimlik mesleğinin kutsal olmasının en önemli nedenidir. İnsanı yaşatmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

MHP'DEN TIP BAYRAMI KUTLAMASI

MHP Edirne Belediye Başkan Adayı Orhan Çakırlar ve beraberindekiler 14 Mart Tıp Bayramı kutlama törenlerine katılarak, tüm sağlık çalışanlarına kırmızı beyaz karanfil dağıtarak lokum ikram etti.

MHP Edirne Belediye Başkan Adayı Orhan Çakırlar, "Tıp Bayramı, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarına olan minnet borcumuzu hatırlamak ve hatırlatmak için önemli bir gündür. Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, emeklerinden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kaydetti.

Atatürk Anıtında düzenlenen Tıp Bayramı kutlama programına MHP Edirne Belediye Başkan Adayı Orhan Çakırlar, MHP İl Başkanı Dr. Gürsel Şimşek, MHP Kadın Kolları Başkanı Hatice Şimşek ve partililer katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Tıp Bayramı 14 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title