Haberler

Ebso'ya Test Merkezi Teşekkürü

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş adamları Derneği (ESSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci, Türkiye’nin ilk dünyanın sayılı iklimlendirme endüstrisi laboratuvarının İzmir’de kurulacağını belirterek, sektörün 20 yıllık hayali laboratuvarın hayata geçirilmesine verdiği katkılardan ötürü EBSO’ya teşekkür etti.

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş adamları Derneği (ESSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci, Türkiye'nin ilk dünyanın sayılı iklimlendirme endüstrisi laboratuvarının İzmir'de kurulacağını belirterek, sektörün 20 yıllık hayali laboratuvarın hayata geçirilmesine verdiği katkılardan ötürü EBSO'ya teşekkür etti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yönetim kurulu üyesi Hüseyin Vatansever, EBSO meclis üyesi Hüsamettin Ekmekçioğlu, EBSO meclis katip üyesi Sezai Aslanlı, EBSO meclisi onur üyesi Halit Şahin, ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Semerci'yi ziyaret etti.

ESSİAD yönetim kurulu üyesi Sait Gürsöz'ün de hazır bulunduğu ziyarette konuşan EBSO yönetim kurulu üyesi Hüseyin Vatansever, 8 Nisan'da temeli atılacak test merkezinin sektörün çok önemli bir eksiğini gidereceğini belirterek, "Sektörün 20 yıllık rüyası gerçek oldu" diye konuştu.

ESSİAD yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci de, test merkezinin Türkiye'nin laboratuvarı olacağına dikkat çekerek, "Laboratuvar, yurt dışına giden test giderlerinin ülkemizde kalmasının yanı sıra bölgedeki tek laboratuvar olacağı için Orta doğu, Balkanlar ve Orta Asya'da ihtiyaca yanıt verecek" dedi.

Semerci, dünyanın önde gelen firmalarının işbirliği için teklifler aldığını ifade ederek, "Bu laboratuvar sayesinde sektör mensupları artık test için ürünlerini yurt dışına göndermek zorunda kalmayacak. Milyonlarca Euro ülkemizde kalırken, kendini daha da geliştirecek sektör firmaları, katma değerlerini artırarak Türkiye'ye daha çok döviz kazandıracak. Bu laboratuvarın hayata geçirilmesinde maddi ve manevi destekleriyle sürekli yanımızda olan EBSO'ya sektörüm adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title