Haberler

Dünya Ormancılık Günü Burdur'da da Kutlandı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü Burdur'da da Çeşitli Etkinlikler Kutlanıyor.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü Burdur'da da çeşitli etkinlikler kutlanıyor.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Burdur'da yapılan kutlamalar, sabah saat 10.00 Atatürk Anıtı'na, Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç, Çevre ve Orman Müdürü Emin Çetin, DSİ 182. Şube Müdürü Şükrü Baysal, Meteoroloji Müdürü Ahmet Engin ve çalışanları ile birlikte çelenk koyup saygı duruşunda bulunmaları ile başladı. Cumhuriyet Meydanındaki törenden sonra Valiliğe geçen heyet, burada Vali Rasih Özbek tarafından kabul edildiler.

Kabulde, günün anlam ve önemi hakkında bilgi veren Çevre ve Orman Müdür Vekili Emin Çetin "İlimizde Orman varlığı yönünden zengin illerden birisiyiz. Fakat verimsiz ormanlarımızı daha verimli hale getirmek için; Orman İşletme Müdürlüğü ve Kamu kurumlarının katılımı ile bu alanlarımızın daha verimli ve yeşil hale getirmek istiyoruz" dedi. Vali Rasih Özbek'te "Burdur alanı itibariyle yüzde 47'si Orman Alanı görünen bir ilimizdir. Bir kısmı bakıma muhtaç olmakla beraber Orman Alanı en geniş, sanıyorum 13. İl. Bol bol ağaç dikelim. Çünkü, ağaçlar bozulan bu eko sistem de dengeyi sağlayacak en önemli canlılardır" dedi.

Okullarımızda ağaç sevgisini öğretelim diyen Vali Özbek, okullarda bu eğitim verilsin. Çünkü, ağaçlarımızı şimdi çoğaltabilirsek, belki 50-60 ya da 100 yıl sonra, bozulmakta olan iklimi belki geriye çevirecek en önemli şeydir. Bol bol ağaç dikelim, ağacı sevelim, ağaçları kırmayalım-zarar vermeyelim, çocuklarımıza da kırma yerine dikmeyi öğretelim" dedi.

(SÇ-SÇ-Y) 21.03.2008 17:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title