Haberler

Doruklu Öğrenciler, İsveç'in Genç Liderler Programı'nda

Özel Doruk Koleji Öğrencileri, İsveç Lund Üniversitesi Endüstriyel Çevre Ekonomisi Uluslararası Enstitüsü (Iııee) Tarafından Yürütülen Web Tabanlı, Uzaktan Öğrenmeye Dayalı "Genç Liderler Programı"na Katıldılar.

Özel Doruk Koleji öğrencileri, İsveç Lund Üniversitesi Endüstriyel Çevre Ekonomisi Uluslararası Enstitüsü (IIIEE) tarafından yürütülen web tabanlı, uzaktan öğrenmeye dayalı "Genç Liderler Programı"na katıldılar.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, Özel Doruk Lisesi öğrencileri Nami Çağan Yüksel, Onur Yalçınkaya, Neslihan Sezgin, Dilan Kaplan, Gökçe Yavaş, Gizem Yıldırım, Cem Kalkan, Gülbahar Öndeç ve Armağan Daşcürcü, danışman öğretmenleri Bekir Avşar, Dilek Güney, Serdar Coşkun eşliğinde "Sürdürülebilir Çevre" konusunda Young Masters Programme on Sustainable Development (YMP) adlı Genç Liderler Programı'na katıldılar. Bu programın İsveç Lund Üniversitesi Endüstriyel Çevre Ekonomisi Uluslararası Enstitüsü (IIIEE) tarafından yürütülen web tabanlı, uzaktan öğrenmeye dayalı etkileşimli bir kurs ve proje çalışması olduğu, sürdürülebilir gelişme ve önleyici çevresel stratejiler üzerinde odaklandığı belirtildi.

Genç Liderler Programı'na dahil olan öğretmen ve öğrencilerin proje çalışmalarını başarıyla tamamladıktan sonra 2009 da Çin'in Beijing kentinde düzenlenecek olan Küresel Çevre Gençlik Konvansiyonu 2009'a (GEYC) katılacakları bildirildi. Okul yönetimi, Dünya'nın dört bir yanından katılan çevreye duyarlı gençlerle birlikte küresel çevre sorunlarına çözüm bulmak için proje çalışmaları gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerine başarılar diledi.

(ÖA) 22.05.2008 14:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title