Haberler

Doçev Topladığı 2.5 Ton Atık Pili Tap'a Teslim Etti

Denizli'de Doğa ve Çevre Vakfı (Doçev), Geçtiğimiz Yıl Düzenlenen Kampanya ile Toplanan 2.5 Ton Atık Pili Berteraf Edilmek Üzere Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçıları Derneği'ne (Tap) Teslim Etti.

Denizli'de Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV), geçtiğimiz yıl düzenlenen kampanya ile toplanan 2.5 ton atık pili berteraf edilmek üzere Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçıları Derneği'ne (TAP) teslim etti.

DOÇEV tarafından geçtiğimiz yıl içinde düzenlenen kampanya ile toplanan 2.5 ton pil berteraf edilmek üzere TAV'a teslim edildi. DOÇEV Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, bir çok alanda kullanılıp atılan pillerin, içerdiği ağır metaller nedeniyle tehlikeli atık sınıfına girdiği belirtilerek, "Küçük bir pilin zararı boyutundan büyük olmaktadır. Kullanılmış küçük bir pil 4 metreküp toprağı zehirlemektedir. Atık pillerin gelişigüzel doğaya terk edilmesi sonucunda, içerdikleri ağır metaller toprağa, yeraltı veya yerüstü sularına karışmakta, beslenme zinciri yoluyla da canlı bünyesine geçebilmektedir. Bu özelliği nedeniyle kullanılmış piller özel koşullarda bertaraf edilmelidir. Bu konuda ilgili kurumlara her türlü birikimini ve deneyimlerini sunmaya hazır olan DOÇEV, 2006 yılı içinde atık dönüşüm kutularında biriken yaklaşık 2,5 ton atık pili, bertaraf edilmek üzere TAP'a teslim etti" açıklaması yapıldı.

(SK-SÇ-Y)

19.04.2007 14:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title