Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

SEN Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili, "Milletimiz, ülkemizin huzurunu, istikrarını ve kardeşliğini hedef alan bu tür tuzakların farkındadır" açıklamasında bulundu.

MEMUR-SEN Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili, "Milletimiz, ülkemizin huzurunu, istikrarını ve kardeşliğini hedef alan bu tür tuzakların farkındadır" açıklamasında bulundu.

Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, MEMUR-SEN ailesi olarak hain saldırıyı kınadıklarını, bu terör olayında vahşet emrini verenleri lanetlediklerini belirtti.

Bu hain senaryoyu sahneye koyma emrini verenlerle burada tetikçilik görevini üstlenenlerin derhal yakalanması isteyen Deniz, iç huzuru bozma amacındaki bu mühendisliğin ortaya çıkarılması ve milletle paylaşılması gerektiğini bildirdi.

Teröristlere hak ettikleri cezanın verilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Deniz, şunları kaydetti:

"Milletimiz, ülkemizin huzurunu, istikrarını ve kardeşliğini hedef alan bu tür tuzakların farkındadır. Ortak akıl ve sağduyuyla, kardeşlik hukuku içerisinde bu çirkin saldırılara karşı birlikte mücadele etmek, ülkemize karşı kurulan sinsi tezgahların boşa çıkarılması için vazgeçilmezdir. Terör hadiseleri bir anlamda topluma nifak sokma amaçlı hadiselerdir. Bugün nifaklara ve tuzaklara yenik düşme günü değil, birlik beraberliği tahkim etme günüdür. Şimdiye kadar kurulan tuzaklara düşmeyen, badirelerin içerisinden birlik beraberlikle çıkan milletimizin ferasetinin terörü bir kez daha yeneceğine olan inancımızı ifade ediyor, MEMUR-SEN ailesi olarak yaşanan terör saldırısını kınıyoruz."

Kahta Belediye Başkanı Toprak

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak da Diyarbakır'daki terör saldırısını kınadı.

Toprak, belediye hizmet binasındaki toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, terör saldırısında Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve polislerin şehit edilmesi haberini büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Hiç kimsenin Allah'ın verdiği canı almaya hakkının bulunmadığını vurgulayan Toprak, "Diyarbakır'da meydana gelen menfur saldırı sadece Baro Başkanına ve güvenlik güçlerimize  yapılmadı. Bu saldırı tüm bölge halkına yapılmış, kurşunlar huzur ve barışa sıkılmıştır. Bu saldırıyı yapanları lanetliyorum, yaşamını yitiren Baro Başkanı Elçi ve şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Abdurrahman Toprak Diyarbakır Ali Deniz Adıyaman Yerel Haberler

title