Haberler

Didim'de CHP Gençliğinden, "Kaçı Cellat Kaçı Deniz" Anma Etkinliği

CHP Didim İlçe Gençlik Kolları, 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı düzenledikleri “Kaçı Cellat Kaçı Deniz” adlı etkinlikle andı.

CHP Didim İlçe Gençlik Kolları, 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı düzenledikleri "Kaçı Cellat Kaçı Deniz" adlı etkinlikle andı.

Dün akşam saat 19.30'da Ticaret Odası Kültür Merkezindeki anma etkinliğine, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner Kaynak, CHP'li Belediye Meclis üyeleri, Cem evi Başkanı Hüseyin İlhan, ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı öncesinden sahnede Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın fotoğrafları mumlar çevrilerek sunulurken program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner Kaynak 3 fidan olarak adlandırılan "Bu üç yiğit devrimci "En sekmez luverin namlusundan fırlayarak" Üniversite işgalleri, ABD Emperyalizminin simgesi 6'ncı Filo'yu protesto eylemleri, işçi-köylü eylemleri, Tam Bağımsızlıkçı Mustafa Kemal Atatürk'ün Yürüyüşlerini gerçekleştirdiler. İnsan olarak doğmuş olmanın hakkını verdile. Onlar; Mustafa Kemal Atatürk'ün Antiemperyalist, Vatansever, Laik, Tam Bağımsızlıkçı prensiplerinin mirasçısı ve devamcısıydılar. Bu mirası aradan geçen 44 yıla inat onlardan devraldığımızı bir kez daha hatırlatır Denizler, Hüseyinler ve Yusufların sürekli çoğalmaya devam ettiğini geçen her güne rağmen özlemle ve sevgiyle andığımızı, onlardan devraldığımız görevi ölümsüzlüğe koşan sloganlarıyla devam ettireceğimize söz veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Anma etkinliğinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idama giden süreci belgesel olarak sinevizyon şeklinde anlatıldı. Ardından CHP İlçe Gençlik Kolları üyelerinden oluşan Koro türküler seslendirip şiirler okudu. Programın sonunda Gençlik Kolları üyeleri üzerlerinde "Devrim şehitleri ölümsüzdür" yazılı tişörtle sahneye çıktı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Gezmiş Hüseyin İnan Yusuf Aslan Didim Yerel Haberler

title