Haberler

Depremde yıkılan apartmandan kurtulan genç protez bacaklarına kavuştu

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta depremde ailesini kaybeden 25 yaşındaki Adnan Alperen Yaşar, 10 ay sonra protez bacaklarına kavuşarak ilk adımlarını attı. Genç, yaşama tutunduğunu söyledi.

Enkazdan 116 saat sonra kurtulan Alperen, 10 ay sonra protez bacaklarına kavuştu

Depremde anne-babasını ve uzvunu kaybeden genç, proteziyle hayata tutunacak

25 yaşındaki Adnan Alperen Yaşar:

"Tek hayalim var o da yürümek"

ADANA - Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Emek apartmanından 116 saat sonra iki bacağı kesilerek kurtarılan 25 yaşındaki Adnan Alperen Yaşar, 10 ay sonra protez bacaklarına kavuşarak ilk adımlarını attı. Bütün ailesini depremde kaybeden genç, protez bacaklarıyla tekrardan yaşama tutunduğunu söyledi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği depreme 25 yaşındaki fabrika işçisi Adnan Alperen Yaşar da annesi Mevlane ve babası İsa ile birlikte merkez Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Emek apartmanının 3. katında yakalandı. Gencin anne ve babası depremde hayatını kaybederken, kendisi 116 saat sonra enkazdan her 2 bacağı da kesilerek kurtarıldı.

Ailesini kaybetti, yaşama tutundu

İlk olarak Kahramanmaraş'ta tedavi edilen Alperen, ardından Sivas'a sevk edildi ve burada Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyat oldu. Tekrardan Kahramanmaraş'a dönen genç, burada devletin imkanlarıyla oluşturulan bir bakım merkezinde kalmaya başladı.

10 ay sonra protez bacaklarına kavuştu

Depremin üstünden 10 ay geçtikten sonra Adnan Alperen Yaşar, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde protez bacaklarına kavuştu ve 10 ay sonra ilk kez adım attı. Alperen'in mutluluğu ise gözlerinden okundu.

"Tek bir hayalim var o da yürümek"

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Adnan Alperen Yaşar, protez bacaklarıyla tekrardan yaşama tutunmak istediğini söyledi. Yaşar, "116'ncı saatte Sakarya ekibi beni enkazdan kurtardı. Ben kurtarıldığımda bilincimi kaybetmiştim. Adana'da bugün protezi teslim aldım. Tekrardan yürüyebilmek, kendi işini halledebilmek güzel bir duygu. Protezlerden sonra tek bir hayalim var o da yürümek" ifadelerini kullandı.

"İhtiyacı olan hastalar başvurmalı"

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Dr. Emine Çetin, "Protez ihtiyacı olan hastalara rapor çıkartıyoruz ve protezlerini teslim ediyoruz. Hastanın topluma kazanması için çalışmalarımız sürüyor. Bugün 16. başvurumuzu kabul ettik. Çevre illerden de müracaat ile hasta kabul ediyoruz. İhtiyacı olan hastaların başvurmasını öneriyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Kurtarma Deprem Genel Yerel Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title