Haberler

Çorum Tren Yoluna Kavuşuyor

Çevre ve Orman Bakanlığı'nda Düzenlenen Çevre Düzeni Planlama Programında, Çorum'a Demir Yolu Getirilmesi Kararlaştırıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nda düzenlenen Çevre Düzeni Planlama programında, Çorum'a demir yolu getirilmesi kararlaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya illerinin vali ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, illerin çevre düzenlemesi ile ilgili kararlar alındı. Çorum Valisi Hüseyin Poroy ile Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın katıldığı toplantıda, Kırıkkale-Çerikli, Amasya-Sluova demiryolu hattına Çorum'un dahil edilmesi ve Çorum'a ek bir tren yolu yapılması kararlaştırıldığı öğrenildi.

Toplantıda ayrıca Çorum ile ilgili olarak Dairesel Çevre yolu işaretlenmesi, İçeridere bölgesinin planının çevre planına işaretlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca gelecek demir yolu hattının organize sanayi bölgesinin yararlanması için çalışmalar yapılması, Çorum Organize Sanayi Bölgesinin Alaca yol ayrımına kadar genişletilmesi kararlaştırıldı.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title