Haberler

CHP'li Kiraz Kazada Yaralananları Ziyaret Etti

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir ilçesinde mevsimlik işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralanan ve Devlet Hastanesi’ne kaldırılan vatandaşları ziyaret etti.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir ilçesinde mevsimlik işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralanan ve Devlet Hastanesi'ne kaldırılan vatandaşları ziyaret etti.

Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi civarında meydana gelen kazada, mevsimlik işçileri taşıyan minibüs devrilmiş, kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 28 kişi de yaralanmıştı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Mevsimlik işçilerin zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Kiraz, "Mevsimlik işçiler, Türkiye'nin dört bir yanında ekmek paraları için koştururken, güvencesiz olarak bir araca iki katı kadar binerek, işlerine gitmek zorunda kalıyor. Bu durum ise onların ne kadar yoksul ve fakir olduklarını gösteriyor. Sosyal devletin görevlerinden birisi de işçisine, çiftçisine sahip çıkmak. Mevsimlik işçiler tamamen sahipsiz, bu sorumluluğu birilerinin üstlenmesi gerekiyor. Devletin en azından bu insanların sigortalarını yapması lazım. Son 5 ay içerisinde 150'nin üzerinde mevsimlik işçi hayatını kaybetti. Birilerinin de bu konuda sorumluluk alması ve gereğini yerine getirmesi lazım. Umarım bu tür kazalar bir daha yaşanmaz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğanşehir Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title