Haberler

Çanakkale'de "Dünden Bugüne Çan" Konferansı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli, ilçenin kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla konferans verdi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli, ilçenin kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla "Dünden Bugüne Çan" konulu konferans verdi.

Çan Belediyesi tarafından organize edilen ve Menderes Parkı'nda düzenlenen konferansta konuşan Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli, ilçeye bağlı Büyükpaşa köyündeki 227yıllık tarihi Vakıf Camii'nin sıva ile kapatılan kitabesini annesini ziyarete geldiğinde okuyarak başlayan araştırmalarını tamamlayarak, "Çan'ın Kayıp Mirası" adlı kitap yazdığını, bu kitabın Çan Belediyesi desteğiyle yayınlandığını ifade etti.

Benli, "Çan'ın maddi ve manevi kalkınmasına öncülük eden Kadı Mehmet Emin Efendi ve vakfını gün yüzene çıkaran araştırmalarımda yardımlarını esirgemeyen Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürüm Dr. Adnan Ertem'e, bu kıymetli eserimi pek yakında Çan Belediyesi Kültür Yayınları'nda kitap olarak yayımlayarak eserimi Çan halkıyla buluşturan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya teşekkür ederim" dedi.

Çan Kaymakamı Yakup Tat ile çok sayıda davetlinin katıldığı konferansın sonunda kitabını imzalayan Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli'ye Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu tarafından çiçek takdim edildi. Çan'ın kurtuluşunun 90. yılı münasebetiyle ayrıca Merkez Çarşı Camii'nde Müftü Ali Osman Bayrak ve Çan'ın çeşitli camilerinde görevi hocalar tarafından şehitlerimiz ve ilçenin kurtuluşu için mücadele edip ebediyete göç edenler için mevlid-i şerif ve Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Menderes Parkı'nda belediye görevlilerince pilav ve ayran ikram edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Kuzu Çanakkale Menderes Yerel Haberler

title