Haberler

Çanakkale'de Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı İstasyon Sayısı 23'e Ulaştı

İl Gıda , Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadelede, ilaçlama tarihlerini daha sağlıklı olarak tespit edebilmek amacıyla daha önceki yıllarda uygulamaya konulan proje kapsamında, kent genelinde kurulmuş bilgisayarlı tahmin ve erken uyarı istasyonlarına bir yenisi daha eklendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadelede, ilaçlama tarihlerini daha sağlıklı olarak tespit edebilmek amacıyla daha önceki yıllarda uygulamaya konulan proje kapsamında, kent genelinde kurulmuş bilgisayarlı tahmin ve erken uyarı istasyonlarına bir yenisi daha eklendi.

Yapıldak ve Saraycık köylerinde kurulanlarla il genelinde istasyon sayısı 23'e yükseltildi. Toplam 570 dekar meyve ve bağ alanına hitap edecek istasyon sayesinde elde edilen veriler değerlendirilip, hastalık ve zararlıların mücadele zamanları önceden tespit edilebilecek. Toplam 570 da meyve ve bağ alanına hitap edecek olan Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu sayesinde elde edilen veriler değerlendirilerek hastalık ve zararlıların mücadele zamanları önceden tespit edilebilecek.Bu sayede gereksiz zirai ilaç kullanımı engellenerek ekonomiye katkı sağlanmakta, ürünlerde kalıntı tolerans sınırına çekilerek iç piyasa ve ihracat için güvenli ürün alma imkanına kavuşulmakta ve zirai ilaçların toprak, su ve çevre üzerine olan olumsuz etkileri en aza indirgenmesi planlanıyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title