Haberler

Çan Belediyesi Satranç Turnuvası Sona Erdi

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, öğrencilerin yarı yıl tatilini daha iyi değerlendirebilmeleri için, belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenen Satranç Turnuvası sona erdi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, öğrencilerin yarı yıl tatilini daha iyi değerlendirebilmeleri için, belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenen Satranç Turnuvası sona erdi.

Menderes Parkı'nda düzenlenen ve 230 kişinin katıldığı turnuva ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler olarak dört farklı kategoride gerçekleştirildi. Turnuvada, küçükler kategorisinde Ömer Fatih Adıyaman birinci,

Ahmet Mustafa Çetin ikinci, Uğur Uysal üçüncü ve Ata Dündar dördüncü, yıldızlar kategorisinde Ahmet Burak Aksaç birinci, Mustafa Turgut ikinci. Erdinç Ünal üçüncü ve Burak Önder dördüncü oldu. Lise kategorisinde Mustafa Akkoç birinci, Mahir Berk Canan ikinci ve Emin Turan üçüncü ve Hilmet Tütüncü dördüncü olurken, genel kategorisinde ise Mehmet Demir birinciliği, Hıfzı Bozcaada ikinciliği, Uğur Kotlan üçüncülüğü, Ümit Özdemir de dördüncülüğü elde etti.

Çanakkale Satranç İl Temsilciliği'nden gelen satranç hakemleri tarafından yönetilen turnuvanın ödül töreninde konuşan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "İlk defa böyle bir satranç turnuvası düzenledik. Turnuvada yarışan arkadaşlarımıza, anne ve babalara teşekkür ediyorum. Biz bu faaliyetleri yaparız çocuklar ilgi göstermezse hiçbir anlamı olmaz, bu güzellikler de olmaz" dedi.

Çan Kaymakamı Yakup Tat da, "Çan Belediyesi'nin düzenlediği satranç turnuvasında bugün gençlerimizin ödüllerini vereceğiz. Bu güzel anı bu güzel mutluluğu hep beraber tadacağız. Hayatta stratejik düşünmek çok önemlidir. Gençlerimiz gelecekte bizim yöneticilerimiz olacaktır. Onlar ne kadar stratejik düşünürlerse ülkemizde o kadar stratejik bir ülke olacaktır" şeklinde konuştu.

Turnuvada her kategoride birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye müzik çalar, dördüncüye satranç takımı, bunun yanı sıra ise her katılımcıya sertifika ve çeşitli hediyeler verildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Adıyaman Menderes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title