Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Erkilet Beldesi'ne 20 Milyon YTL'lik Yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarafından, Erkilet Beldesinde Yapımı Tamamlanan Meydan ve Parkın Açılışı Düzenlenen Törenle Yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erkilet beldesinde yapımı tamamlanan meydan ve parkın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız, Erkilet Belediye Başkanı Mehmet Şereflioğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Şükrü Karatepe ile çok sayıda vatandaş katıldı. Erkilet Belediye Başkanı Mehmet Şereflioğlu, yaptığı konuşmada, çok büyük yatırım ve hizmet aldıklarını ifade ederek, "Beldemiz Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduktan sonra kanalizasyondan yola, içme suyundan parka kadar çok sayıda hizmeti almaya başladı. Büyükşehir belediye başkanımıza ve çalışanlarına Erkiletliler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Şükrü Karatepe de Erkilet'e yapılan yatırım ve hizmetlerle belde talihinin değiştiğini belirterek, "Erkilet, merkezin etrafındaki yerleşim yerlerine göre son yıllarda biraz geride kalmıştır. Kocasinan Belediyesi'nin demiryolu hattının bu tarafında kalan bölgeleri de dahil olmak üzere gelişme kaydedememiştir. Şimdilerde ise bakıyorum, Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile önemli gelişmeler sağlanıyor. Yolu gelirken gördük, çok modern bir yol olmuş. Bizim çocukluğumuzda oynadığımız ve dikenden başka bir şey bitmeyen bu arazi de şimdilerde modern bir park olmuş. İçme suyu ve kanalizasyon konusunda önemli yatırımlar var. Erkilet'in gelişimine katkı sağlayan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Erkilet'e 20 milyon YTL’lik yatırım yaptıklarını ifade ederek, "Erkilet'in Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi bizim en başından beri istediğimiz bir olaydı. Nihayetinde gerçekleşti ve biz buraya kısa sürede 20 milyon YTL’lik yatırım yaptık. Eski dönemden kalan kanalizasyon borçlarını da ödeyerek, üstüne yeni kanalizasyon şebekesi ve içme suyu hattı döşedik. Ulaşım tek elden ve ucuz şekilde sağlanır oldu. Erkilet'i Kayseri'ye bağlayan yolu baştan aşağıya yeniledik ve modern bir görünüm kazandırdık. Buradaki parkı ve meydanı düzenleyerek Erkilet'in önemli bir ihtiyacını karşıladık. Bütün bu saydıklarımın toplam yatırım tutarı 20 milyon YTL’yi buluyor. Bundan sonra da Erkilet'e yatırım yapmaya ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Başkan Özhaseki, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün seçilmemesi için oyunlar oynandığın söyleyerek, "Abdullah Gül, bizim insanımızdı, içimizden biriydi. Aday gösterildiğinde adeta bayram ettik. Ancak 25 yıldır uygulanan Anayasayı ve kuralları hiçe sayarak Cumhurbaşkanı olmasını engellediler. Sonra da koca koca adamlar orda burda çıkıp gerekçelerini saymaya başladılar. Komik duruma düştüler. Tabi millet bunu yemiyor. Bu millet istediğini yapma gücüne sahiptir. Günü geldiğinde de yapacaktır" şeklinde konuştu.

(MÇ-ATÖ-Y)

02.07.2007 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title