Haberler

Buca'nın Ozanları

Buca Belediyesi müzik sevdalılarına ışık oldu.

Buca Belediyesi müzik sevdalılarına ışık oldu. Kış dönemi hobi kurslarında "öğrenmenin ve müzik tutkusunun yaşı yoktur" sözünü hayata geçiren Buca Belediyesi, gencinden yaşlısına, ev hanımından işçisine 48 vatandaşa ücretsiz bağlama eğitimi veriyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen kurslara katılıp bir enstrüman çalabilmenin keyfine varan vatandaşlar Anadolu'nun ezgilerini notalara taşıyor.

Bucalılara boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri ve yeni hobiler kazandırmayı hedefleyen Buca Belediyesi'nin birbirinden farklı hobi kursları yoğun ilgi görüyor. 2015/2016 kış dönemi hobi kursları kapsamında açılan bağlama kursunda da 48 Bucalı vatandaş ücretsiz olarak eğitim alıyor. Çamlıkule ile Evka-1 Semt Evleri'nde verilen bağlama kursuna katılan vatandaşlar, müzik dolu zamanlar geçiriyor. 18 yaş üzeri vatandaşları kapsayan kurslarda eğitim alan müzik tutkunları, Anadolu'nun simgesi olan bağlamayla notalara can vermeyi öğreniyor.

EMEKLİ OLDU, KURSA YAZILDI

Kursun en dikkat çeken kursiyeri ise 55 yaşındaki işçi emeklisi Cevriye Akkayunlu. Müzik sevdalısı olduğunu ifade eden Akkoyunlu, emekli olduktan sonra vaktini bağlama öğrenmekle geçirmek istediğini ve Belediye tarafından ücretsiz kursa kayıt yaptırdığını belirtti. Kurslarda keyifli zaman geçirdiklerini ve eğitmenlerin ilgisinden dolayı memnun olduğunu dile getiren Akkoyunlu, tüm ev hanımlarına bu kurslara katılmaları tavsiyesinde bulundu. Akkoyunlu böyle imkanlar sağladığı için Buca Belediyesi'ne de teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Buca Yerel Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 25 Mayıs hangi burç? 25 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Mayıs tarihi hangi burç olur? 25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title